Τουρισμός: Πότε «ανοίγουν» χερσαία και θαλάσσια σύνορα

Ελλάδα
Τουρισμός: Πότε «ανοίγουν» χερσαία και θαλάσσια σύνορα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για «ιατρικό ιστορικό όσων εισέρχονται» έκανε λόγο ο υπουργός Τουρισμού

Τα χερσαία σύνορα θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου «με δειγματοληπτικό έλεγχο, πρωτόκολλα και προϋποθέσεις», υποστήριξε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ενώ για τα θαλάσσια σύνορα, υποστήριξε πως αυτό θα συμβεί από την 1η Ιουλίου.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, διαβεβαίωσε πως «θα γίνονται οι κατάλληλοι έλεγχοι και θα καταγράφεται ιατρικό ιστορικό όσων εισέρχονται».

Αναφορικά με τις πτήσεις, τόνισε ότι αυτές θα επιτρέπονται από όλες τις χώρες αλλά θα γίνεται διαφορετικός έλεγχος αναλόγως των κρουσμάτων που έχει η χώρα προέλευσης.

«Δεν απαγορεύουμε τις πτήσεις, η διαδικασία αλλάζει στον τρόπο ελέγχου όταν φτάνουν στην Ελλάδα», ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Σχετικά με την καμπάνια του Τουρισμού και το σποτ που βγήκε σε συνεργασία με τη Marketing Greece, ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε: «Ενώσαμε τις δυνάμεις μας. Ο ΕΟΤ συνεργάζεται με τη Marketing Greece. Δεν υπάρχουν 32 εκατ. ευρώ».

«Η Marketing Greece είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία του ΣΕΤΕ που δημιούργησε το σποτ έχει στόχο την ενίσχυση της προβολής της χώρας. Η παραγωγή του σποτ έγινε δωρεάν από τη Marketing Greece».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News