Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Σαρωτικοί έλεγχοι από «ράμπο» - Πρόστιμα σε καταστήματα για μάσκες

Ελλάδα
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Σαρωτικοί έλεγχοι από «ράμπο» - Πρόστιμα σε καταστήματα για μάσκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαρωτικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό πραγματοποιούν από χθες μικτά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΛ.ΑΣ.

Οι «ράμπο» των ελεγκτικών Αρχών έλαβαν εντολές για να κλιμακώσουν τις προσπάθειές τους -εστιάζοντας, κυρίως, σε καταστήματα εστίασης- εν όψει της «χαλαρότητας» του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με βασικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού και την ορθή εφαρμογή των μέτρων για τη σταδιακή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και την αποτροπή καταστάσεων που θα ευνοούν τη διασπορά του κορωνοϊού, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε στενή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, υλοποιεί ένα οριζόντιο πρόγραμμα ελέγχων στο σύνολο της επικρατείας.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή, 05.06.2020, μικτά κλιμάκια ελέγχου από Επιθεωρητές, Ελεγκτές και Αστυνομικούς διενήργησαν, κατά τις βραδινές ώρες, ελέγχους ορθής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, σε ΚΥΕ που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Αθηναίων, το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Πατρέων.

Συνολικά και σύμφωνα με το iefimerida, ελέγχθηκαν περισσότερες από 55 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ για παραβάσεις όπως η μη χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό. «Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες και τους επιχειρηματίες σχετικά με τον κίνδυνο αναζωπύρωσης εστιών διασποράς του SARS COV-2 και των ολέθριων συνεπειών ενός παρόμοιου ενδεχόμενου για τη δημόσια υγεία και την ανάκαμψη της οικονομίας. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, στο σύνολο της επικράτειας, σε συνεργασία και με τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και του Σ.ΕΠ.Ε» καταλήγει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News