Χωρίς υποστηρικτές η πρόταση της Σκούφα για τη συνωμοσιολογία με τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο

Ελλάδα
Χωρίς υποστηρικτές η πρόταση της Σκούφα για τη συνωμοσιολογία με τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν βρήκε υποστηρικτές η άποψη της Μπέττυς Σκούφα για αμερικάνικο δάκτυλο πίσω από τη διδασκαλία των αγγλικών στο νηπιαγωγείο

Έντονες συζητήσεις εξακολουθεί να πυροδοτεί η συνωμοσιολογική άποψη που εξέφρασε στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα ότι η διδασκαλία των αγγλικών στα παιδιά του νηπιαγωγείο αποφασίστηκε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των αμερικάνικων πανεπιστημίων.

Ο συνειρμός κ. Σκούφα δεν βρήκε υποστηρικτές ούτε στο κόμμα της ούτε στους δασκάλους. Ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος με τη διδασκαλία των αγγλικών στο νηπιαγωγείο.

Μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τόνισε ότι «όλοι οι φορείς, οι δάσκαλοι, οι νηπιαγωγοί, συγκροτημένα, με ισχυρότατη επιχειρηματολογία, σε αντίθεση με σας που δεν καταθέσατε ούτε ένα επιχείρημα, ήταν επικριτικοί απέναντι στη ρύθμιση» και παρέθεσε στοιχεία για την πληθυσμιακή σύνθεση των χωρών στις οποίες διδάσκεται δεύτερη γλώσσα από το νηπιαγωγείο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ethnos.gr, δεν είπε ούτε λέξη για τα αμερικάνικα συμφέροντα που επικαλέστηκε η κ. Σκούφα.

Πολύ πιο καυστικός ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Σταύρος Πετράκης, ο οποίος, μιλώντας στον σταθμό Status, είπε με έμφαση ότι «εμείς δεν έχουμε ψεκασμένα επιχειρήματα». Πρόσθεσε δε ότι «μας υποτιμά πάρα πολύ όλους αυτή η επιχειρηματολογία της, υπάρχουν σοβαρότερες προσεγγίσεις στον χώρο της Κ. Σκούφα, όπως αυτή του κ. Φίλη» και πρόσθεσε ότι οι δάσκαλοι είναι αντίθετοι με τη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας.

Η ανάρτηση Μόσιαλου

Αντίθετα, με ανάρτηση του στο Facebook, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος εξέφρασε την άποψη ότι «η πιλοτική διδασκαλία των Αγγλικών στα νηπιαγωγεία και η αύξηση των ωρών διδασκαλίας των Αγγλικών στις δύο πρώτες τάξεις του δημοτικού μόνο μια ‘σκοπιμότητα’ μπορεί να εξυπηρετήσει. Τη δυνατότητα των μαθητών διαχρονικά να έχουν πρόσβαση στην παγκόσμια κοινωνία της γνώσης και να κατανοούν και να ερμηνεύουν τις διεθνείς εξελίξεις που μας αφορούν όλους. Να γίνουν Έλληνες πολίτες του κόσμου».

Αντιδράσεις στο Twitter

Η τοποθέτηση της κ. Σκούφα δεν άφησε ασυγκίνητους τους χρήστες των social media, οι οποίοι την σχολίασαν με χιούμορ και, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, αρνητικά. «Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά αν τα αγγλικά στο Νηπιαγωγείο εξυπηρετούν τα αμερικανικά πανεπιστήμια. Αν ήταν του Βελόπουλου, θα ρωτούσε αν υπάρχει σχέδιο εξαφάνισης της γλώσσας μας» έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «"Νηπιαγωγεία και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" "Έξω τα νηπιαγωγεία του Θανάτου" "Φονιάδες των μωρών Αμερικάνοι". Επική ερώτηση Σκούφα (ΣΥΡΙΖΑ): Τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο μήπως εξυπηρετούν αμερικανικά συμφέροντα;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News