Ελλάδα

Προσοχή σε ηλεκτρονική απάτη - Πως αποσπούν ποσά;

Ζητούν από το θύμα να κατατεθούν οφειλόμενα σε άλλους λογαριασμούς

Με μια νέα απάτη και πρόσχημα την κατάθεση των οφειλών, επιτήδειοι προσπαθούν να βάλουν στο «χέρι» χρήματα όπως προειδοποιεί η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται:

«Οι δράστες υποκλέπτουν στοιχεία μέσω email και στη συνέχεια εμφανίζονται ως εκπρόσωποι φυσικών και νομικών προσώπων και αποσπούν από τα θύματα μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα όπως διαπίστωσε η Αρχή, οι δράστες υποκλέπτουν περιεχόμενο μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στην συνέχεια επικοινωνούν με τα θύματα εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι φυσικών και νομικών προσώπων, με τα οποία το θύμα έχει συναλλαγές.

Στη συνέχεια ζητούν από το θύμα να κατατεθούν οφειλόμενα σε άλλους λογαριασμούς από τους συνήθως χρησιμοποιούμενους, με αποτέλεσμα να τους πείθουν να αποστέλλουν μεγάλα ποσά σε λογαριασμούς των δραστών, αντί σε εκείνον που πραγματικά οφείλουν τα χρήματα.

Σημειώνεται ότι η επικοινωνία μπορεί να γίνεται και με διακρατικούς διαύλους επικοινωνίας. Εφιστούμε την προσοχή του κοινού σε αυτή τη νέα μορφή ηλεκτρονικής μορφής»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια