Επίθεση με βιτριόλι: Η δράστρια είναι 25 - 35 ετών και μιλά καλά ελληνικά – Την περίμενε ταξί

Ελλάδα
Επίθεση με βιτριόλι: Η δράστρια είναι 25 - 35 ετών και μιλά καλά ελληνικά – Την περίμενε ταξί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στοιχεία για την άγνωστη γυναίκα συγκεντρώνουν οι αρχές

Στοιχεία για τη δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι συγκεντρώνουν οι αρχές. Θεωρείται ότι καλά ελληνικά και οι αστυνομικοί έχουν καταγεγραμμένη την φωνή της δράστιδας. Από την χροιά και την ανάλυση της φωνής διαπιστώνουν ότι είναι ηλικίας μεταξύ 25-35 χρόνων. Από τις κινήσεις της διαπιστώνουν πως είχε κάνει αρκετές προπαρασκευαστικές ενέργειες προκειμένου να προβεί στην φρικαλέα πράξη της.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, το πρωί της επίθεσης και λίγο πριν στήσει την ενέδρα της στο εσωτερικό του κτιρίου, έχει σύμφωνα με το thetoc.gr επικοινωνήσει με εταιρεία ραδιοταξί, από καρτοτηλέφωνο της Καλλιθέας με τηλεκάρτα, προκειμένου να την περιμένει σε συγκεκριμένο σημείο σχετικά κοντά από αυτό της επίθεσης. Το δρομολόγιο που ακολούθησε μετά την επίθεση ήταν από την Καλλιθέα στο Παγκράτι. Η καταγραφή της φωνής της έχει γίνει από την επικοινωνία της με την εταιρεία.

Παράλληλα από τους κωδικούς της τηλεκάρτας που χρησιμοποιήθηκε για την επικοινωνίας της με την εταιρεία ραδιοταξί, θα εντοπίσουν το κατάστημα πώλησης, ευελπιστώντας ότι αυτό έχει κάμερες ασφαλείας και πήγε η ίδια για να την προμηθευτεί. Οι αστυνομικοί αναφέρουν πως η "φωνή" μπορεί να μικρύνει τον κύκλο των υπόπτων γυναικών με την συγκριτική ανάλυσή της, δεν αποτελεί όμως από μόνο του στοιχείο απόδοσης κατηγοριών και χρειάζεται συνδυασμό και άλλων στοιχείων τεκμηρίωσης.

Οι αστυνομικοί από την κατάθεση του οδηγού, γνωρίζουν το ακριβές σημείο επιβίβασης αλλά και αυτό της αποβίβασης, όπως και το ακριβές δρομολόγιο που ακολούθησε το όχημα και χαρακτηριστικά της γυναίκας.

Η διαδρομή που ακολούθησε

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ακολουθήσει με τα… πόδια αυτή την διαδρομή προκειμένου να εντοπίσουν κάμερες από καταστήματα και εταιρείες που μπορεί να έχουν καταγράψει πιο καθαρά το πρόσωπό της ή άλλα ενδεικτικά χαρακτηριστικά της, αναζητώντας παράλληλα και μαρτυρίες κατά μήκος της ίδιας διαδρομής. Κομβικό σημείο αυτών των ερευνών είναι να εντοπίσουν υλικό μετά την αποβίβασή της από το ταξί, δηλαδή την κίνησή της από εκεί και έπειτα, προκειμένου να εντοπίσουν επιβίβαση σε άλλο, ίσως δικό της όχημα, ή ακόμη και είσοδο της σε κάποια οικεία της περιοχής.

Στο μεταξύ, χθες οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση επισκέφθηκαν και πάλι την 34χρονη, χωρίς να αποκλείουν την επίδειξη επιπλέον φωτογραφιών από "καθαρισμένα" καρέ βίντεο, ίσως ακόμη να την βάλλουν να ακούσει την καταγεγραμμένη φωνή της δράστιδας για την περίπτωση που μπορεί να είναι οικεία και γνώριμη φωνή.

Την ίδια ώρα, οι αρμόδιοι αστυνομικοί, έχουν λάβει τα αποτελέσματα των "σαρώσεων" των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και από τις τρεις εταιρείες. Υπολογίζουν ότι χρειάζεται τουλάχιστον μία εβδομάδα για την ανάλυση των δεδομένων. Θα επιχειρήσουν να βάλουν στον "χάρτη" της ευρύτερης περιοχής της Καλλιθέας, τους υπόπτους. Θα προβούν σε μία αντιπαραβολή των θέσεων τοποθεσίας κινητών με τις καταθέσεις των υπόπτων σε μία προσπάθεια ισχυροποίησης των ενδείξεων που θα μπορούσαν να στοχοποιήσουν τις αστυνομικές έρευνες.

Όλα τα στοιχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνία και οι συνδέσεις των υπόπτων που ενεργοποιούνται στην περιοχή της επίθεσης θα τοποθετηθούν στο ειδικό λογισμικό I2 (Intelligence 2), το οποίο ευελπιστούν να αναδείξει με "κόκκινες" σημάνσεις την πιθανότητα ταύτισης αυτών των συνδέσεων, ενώ θα γίνεται παράλληλη έρευνα με "γυμνό μάτι".

Οι αστυνομικοί έχουν λάβει τουλάχιστον 30 καταθέσεις από το φιλικό, οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον της 34χρονης, ενώ κλήθηκαν επίσης, ένας πρώην σύντροφό της με τον οποίο έχει μια δικαστική διαμάχη, και έναν φίλο της που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News