Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: Καιρός για παραλία - Έως 33 βαθμούς η θερμοκρασία

Κρήτη
Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: Καιρός για παραλία - Έως 33 βαθμούς η θερμοκρασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτική πρόγνωση

Φαίνεται πως το καλοκαίρι... άργησε, αλλά πλέον επιστρέφει για τα καλά!

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ο καιρός δείχνει πως θα είναι ευνοϊκός... για παραλία, καθώς θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, που αναμένεται να φτάσουν τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται πως μετά το τελευταίο δεκαήμερο της αστάθειας, όπου το σκηνικό του καιρού θύμιζε περισσότερο φθινόπωρο, το ερχόμενο τριήμερο, σύμφωνα και με το thetoc, δεν θα έχουμε βροχές και καταιγίδες.

Μοναδική εξαίρεση το Σάββατο, οπότε και αναμένεται μία σύντομη κακοκαιρία από τα δυτικά, η οποία θα επηρεάσει αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, τη Μακεδονία και το Αιγαίο, κυρίως το βορειοδυτικό.

Η θερμοκρασία από την Κυριακή και κυρίως τη Δευτέρα θα βρεθεί σε ανοδική πορεία στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας ανάμεσα τους και η Κρήτη με την Τρίτη να είναι η μέρα που ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο

Ενδεικτικά οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν σε περιοχές της Κρήτης από τις επόμενες μέρες μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το meteo.gr. 

Ηράκλειο:

Δευτέρα: 27 βαθμοί Κελσίου

Τρίτη: 33 βαθμοί Κελσίου

Χανιά :

Σάββατο 30 βαθμοί Κελσίου

Τρίτη : 32 βαθμοί Κελσίου

Άγιος Νικόλαος:

Δευτέρα: 31 βαθμοί κελσίου

Τρίτη : 34 βαθμοί Κελσίου

Τυμπάκι

Τρίτη :31 βαθμοί Κελσίου

Τρίτη : 31 βαθμοί Κελσίου          

Παλαιόχωρα:

Δεύτερα και Τρίτη : 31 βαθμοί Κελσίου

Την Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, ο καιρός αναμένεται να είναι καλοκαιρινός, με την θερμοκρασία να φτάνει έως 33 βαθμούς Κελσίου. Ειδικότερα, η καλοκαιρία που αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα, Πέμπτη, θα κορυφωθεί τη Δευτέρα ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, καθώς το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία τα νησιά του βορείου Αιγαίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι από τα δυτικά θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και το βράδυ αναμένεται να εξασθενήσουν στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Κυριακή

Θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός , ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Παρακολουθήστε εδώ την εξέλιξη του καιρού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News