default-image

Ξηλώνουν τις «χρυσές» ξαπλώστρες στην Ψαρρού της Μυκόνου

Ελλάδα
Ξηλώνουν τις «χρυσές» ξαπλώστρες στην Ψαρρού της Μυκόνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Μύκονο που « ετοιμάζεται» για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρηματιών σε Ψαρρού, Ορνό και Πλατύ Γυαλό, δεν έχουν κάνει καμία απόπειρα να στήσουν ξαπλώστρες

Η Αστυνομία Μυκόνου ξήλωσε ομπρέλες που είχε στήσει χωρίς άδεια γνωστό εστιατόριο στην Ψαρρού. Για καθυστέρηση της κτηματικής υπηρεσίας Κυκλάδων στην έγκριση των συμβάσεων που καθορίζουν τα νόμιμα για την παραχώρηση των αιγιαλών, κάνει λόγο ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κούκας.

Μύκονος, αρχές καλοκαιρού, χωρίς ούτε μία ξαπλώστρα και ομπρέλα: γίνεται και αυτό, στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί το ιδιόρρυθμο αυτό «καλοκαίρι του κορωνοϊού».

Χτες, η αστυνομία του νησιού προχώρησε σε απομάκρυνση εξοπλισμού γνωστού καταστήματος υγειονομικού́ ενδιαφέροντος που δραστηριοποιείται στην παραλία της Ψαρούς.

Το γνωστό κατάστημα δεν είχε την νόμιμη άδεια που απαιτείται.

Σημειώνεται ότι το ΦΕΚ με τα προβλεπόμενα για τις παραχωρήσεις παραλιών δημοσιεύτηκε στις 16/5/2020. Και αυτή τη φορά, δικαιούχοι του παραχωρούμενου δικαιώματος της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας κλπ, είναι (α) οι Δήμοι, στην χωρική αρμοδιότητα των οποίων βρίσκονται οι εν λόγω κοινόχρηστοι χώροι, με δικαίωμα περαιτέρω παραχώρησης, έναντι ανταλλάγματος και με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ΚΥΑ, (β) οι Κτηματικές Υπηρεσίες, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα. Οι μισθώσεις παραχώρησης διενεργούνται αποκλειστικά από τις αρμόδιες Κτηματικές Υπηρεσίες.

Πίσω, στην Μύκονο που « ετοιμάζεται» για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρηματιών σε Ψαρρού, Ορνό και Πλατύ Γυαλό, δεν έχουν κάνει καμία απόπειρα να στήσουν ξαπλώστρες, δεδομένο ότι δεν έχουν τις άδειες στα χέρια τους, με αποτέλεσμα η Μύκονος σε μια σπάνια στιγμή στα χρονικά της να είναι αυτή τη στιγμή από άκρη σε άκρη άδεια από ομπρέλες και ξαπλώστρες.

«Μας καθυστερεί η κτηματική υπηρεσία»

Όπως εξηγεί στο Dikaiologitika News o δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κούκας: «Πρέπει να υπάρξει σύμβαση και έγκριση από την κτηματική υπηρεσία Κυκλάδων η οποία βρίσκεται στη Σύρο, για να μπορέσει ένας επιχειρηματίας να στήσει ομπρέλες στην παραλία.

Η εν λόγω κτηματική υπηρεσία όμως δουλεύει με δύο μόνο υπαλλήλους για να εγκρίνει άδειες για κοντά 30 νησιά. Έχουμε στείλει τις συμβάσεις πολύ νωρίς και ο δήμος Μυκόνου όπως κι οι άλλοι δήμοι στις Κυκλάδες αλλά λόγω υποστελέχωσης της υπηρεσίας δεν έχουν ακόμα υπογραφεί.

Σύμφωνα με τα dikaiologitika, ο  κάθε επιχειρηματίας όμως που έχει ανοίξει το εστιατόριο του στην άμμο και θέλει να έχει και δύο ομπρέλες για να εξυπηρετήσει τους πελάτες του δεν μπορεί να το κάνει.

Αυτό είναι πρόβλημα εδώ, γιατί ήδη υπάρχει εσωτερικός τουρισμός. Θα έχουμε πολύ κόσμο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Μύκονο, χωρίς όμως εξοπλισμό στις παραλίες».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News