Καθηγητής Βατόπουλος: «Θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες, αλλά έχουμε ''όπλα''»

Ελλάδα
Καθηγητής Βατόπουλος: «Θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες, αλλά έχουμε ''όπλα''»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι εκτιμά ο καθηγητής μικροβιολογίας για την άφιξη των τουριστών και τον κίνδυνο του κορωνοϊού

Την πραγματική διάσταση του κινδύνου το καλοκαίρι με την έλευση των τουριστών έδωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης τόνισε πως «είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες» .Ο καθηγητής εξήγησε πως το άνοιγμα των συνόρων είναι το μεγάλο στοίχημα και πως είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες. Από την άλλη, όπως αναφέρει δεν υπάρχει κάνεις σώφρον που να λέει ότι τα σύνορα δεν πρέπει να ανοίξουν.

Ερωτηθείς για πιθανό δεύτερο κύμα κορωνοιού, τόνισε πως «πιστεύω πως κάνοντας όλη αυτή την προσπάθεια με έγκαιρη διάγνωση και τα τεστ στα σύνορα πιστεύω πως δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι».

"Τα όπλα μας"

Όπως ανέφερε πως ναι μεν υπάρχει ο κίνδυνος, αλλά πρέπει να στήσουμε ένα σύστημα ώστε να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο. Γι αυτό όπως σημειώνει έχουμε διάφορα όπλα όπως το τεστ στα σύνορα στους εισερχόμενους τουρίστες, που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους καθώς και το σύστημα επιτήρησης και γρήγορης διάγνωσης τυχόν κρουσμάτων και απομόνωσης.

Συγκριτικά με την γρίπη, υπογράμμισε σύμφωνα με το thetoc.gr πως ο ιός του κορωνοϊού μειώνεται διαφορετικά από ότι της γρίπης, δίνοντας ως παράδειγμα την Αίγυπτο που έχει πολλά κρούσματα ενώ έχει ζέστη. «Δεν υπάρχει ταύτιση γρίπης με κορωνοϊό», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News