Ελλάδα

Τουρισμός: 3.000 ξεναγοί άνεργοι στο 100%

Κ. Πιπέρας: Σε απόγνωση οι ξεναγοί της χώρας

«Το άνοιγμα των ξενοδοχείων δε σημαίνει έναρξη εκδρομών και ξεναγήσεων, ενώ οι πολυήμερες ξεναγήσεις έχουν ακυρωθεί μέχρι τον Οκτώβρη» λέει στο Ράδιο 98.4 ο Πρόεδρος του πανελλήνιου Σωματείου Διπλωματούχων  Ξεναγών Κρίτων Πιπέρας.

«Διεκδικούμε την επιβίωσή μας με οικονομική ενίσχυση, ένταξη μας στην τακτική επιδότηση ανεργίας του ΟΑΕΔ  χωρίς προϋποθέσεις, ρύθμιση των οφειλών μας στην εφορία,  ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους Ξεναγούς μέχρι το 2022» επισημαίνει ο ίδιος.

Στα αιτήματά τους και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους εργασίας τους, όπως επίσης η υποβολή τους σε εβδομαδιαία δωρεάν τεστ σε όλους όσους ξεναγούς εργάζονται.

Συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ένωση ξεναγών ζητά για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, να επεκταθεί το μέτρο της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, με όλες τις παροχές και διευκολύνσεις που δόθηκαν στους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους που τη δικαιούνταν.

«Από το μήνα Ιούλιο και μετά, εφόσον ο τουρισμός παραμένει σε τέλμα και η απώλεια εργασίας συνεχίζεται, αναφέρει σε ανακοίνωσή της,  καθώς το άνοιγμα των ξενοδοχείων δε σημαίνει έναρξη εκδρομών και ξεναγήσεων, ζητούμε να ενταχθούμε, ως άνεργοι, στην τακτική επιδότηση ανεργίας του ΟΑΕΔ, χωρίς προϋποθέσεις» επισημαίνει.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια