Συγκλονίζει η 19χρονη για τον βιασμό στη Ρόδο: «Τρόμαξα πολύ - Δεν υπήρχε κάποιος για να φωνάξω βοήθεια»

Ελλάδα
Συγκλονίζει η 19χρονη για τον βιασμό στη Ρόδο: «Τρόμαξα πολύ - Δεν υπήρχε κάποιος για να φωνάξω βοήθεια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, το πρωί της Δευτέρας 1η Ιουνίου, η εκδίκαση της υπόθεσης του ομαδικού βιασμού στη Ρόδο με θύμα μια 19χρονη κοπέλα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Κατηγορούμενοι είναι ο 21χρονος Αλβανός που έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία και τον βιασμό της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη και ένας 24χρονος Ρομά. Έξω από το δικαστήριο βρέθηκαν μέλη του Πανελλαδικού Σωματείου Γυναικείων Δικαιωμάτων “Το Μωβ” που έφτασαν το Σαββατοκύριακο από την Αθήνα για να διαμαρτυρη

θούν καθώς και μέλη της αντιφασιστικής κίνησης Κω.

Η άτυχη κοπέλα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, περιέγραψε στο δικαστήριο τα όσα έζησε εκείνη τη φρικτή νύχτα: «Εγώ είμαι δυνατό κορίτσι, δεν κλαίω εύκολα. Πατάω στα πόδια μου γιατί είμαι δυνατή, έχω περάσει πολλά στη ζωή μου και δεν κλαίω. Οι μνήμες μου έρχονται σιγά σιγά. Με χαστούκισε ο 21χρονος 5-6 φορές δυνατά. Ήταν πολύ γυμνασμένος. Μετά με έπιασε από την κοτσίδα ο 21χρονος και ο 23χρονος μου έπιασε τα χέρια όπως όταν βάζουν χειροπέδες. Ήμουν σε σοκ. Για αυτό δεν τα είπα νωρίτερα στην Αστυνομία. Είχαν μουδιάσει τα χέρια μου. Ζαλίστηκα μετά έκανα εμετό. Τρόμαξα πάρα πολύ. Δεν υπήρχε κάποιος για να φωνάξω βοήθεια».

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν όταν με αφορμή τα όσα ακούγονταν και για άλλες περιπτώσεις βιασμού νεαρών κοριτσιών στο νησί, στις 10 Ιανουαρίου 2019 ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τα διερευνήσουν. Στο πλαίσιο των ερευνών, άρχισαν να συλλέγονται στοιχεία για την υπόθεση τα οποία οδήγησαν τους αστυνομικούς στη 19χρονη κοπέλα, η οποία είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Το κορίτσι κλήθηκε στην αστυνομία και εκεί, συνοδεία συγγενικού προσώπου, κατέθεσε και περιέγραψε τα όσα οι δύο δράστες φέρονται να της έκαναν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2018. Όπως φέρεται να κατέθεσε, τον 24χρονο Ρομά και τον 21χρονο αλλοδαπό τους γνώριζε καθώς βρίσκονταν σε κοινές παρέες.

Περίπου στις 20:30 του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου 2018, οι δύο άνδρες φέρονται να πρότειναν στη νεαρή κοπέλα να πάνε και οι τρεις μαζί μία βόλτα με το αυτοκίνητο του 21χρονου αλλοδαπού για να ακούσουν μουσική. Αφού επιβίβασαν στο όχημα τη 19χρονη, μετέβησαν στην περιοχή του Ενυδρείου και εκεί, κοντά στις τουαλέτες, φέρονται να την βίασαν και να προέβησαν και σε άλλες ασελγείς πράξεις.

Η νεαρή κοπέλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να αντέδρασε και όταν κάποια στιγμή οι δράστες μείωσαν τις αντιστάσεις τους, βρήκε την ευκαιρία και διέφυγε.

Από την αξιοποίηση των στοιχείων, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν πρόσωπα και εντόπισαν στις 18 Ιανουαρίου 2019 το βράδυ τον 24χρονο Ρομά, ενώ εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος του 21χρονου Αλβανού.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News