Επίθεση με βιτριόλι σε 34χρονη: Εγκαύματα στο 93% του προσώπου της - Τι λένε οι γιατροί

Ελλάδα
Επίθεση με βιτριόλι σε 34χρονη: Εγκαύματα στο 93% του προσώπου της - Τι λένε οι γιατροί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ποσότητα του καυστικού υγρού ήταν πάρα πολύ μεγάλη, μόνο το 7% του προσώπου της παραμένει αλώβητο

Σε δεύτερο τρίωρο χειρουργείο υποβλήθηκε η 34χρονη Ιωάννα, με τα εγκαύματα που έχει υποστεί να είναι πολύ σοβαρά στο πρόσωπο αλλά και το σώμα της.

Το 18% του σώματός της φέρνει σοβαρά εγκαύματα, και σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, περίπου το 7% του προσώπου της παραμένει αλώβητο.

Δηλαδή φέρει εγκαύματα το 93% του προσώπου της. Η ποσότητα του καυστικού υγρού ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Η εγχείρηση σύμφωνα με τους γιατρούς πήγε καλά, οι ίδιοι μαζί με ειδικούς ψυχολόγους προσπαθούν να την στηρίξουν γιατί η ψυχολογική της υγεία είναι βεβαρημένη.

Η ίδια δεν έχει ζητήσει να δει το πρόσωπό της, ενώ τα χειρουργεία που θα ακολουθήσουν θα είναι πολλά.

Σε αδιέξοδο έχουν πέσει μέχρι στιγμής οι ενδείξεις «υπόπτων» για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, από την μέχρι στιγμής έρευνα στον κύκλο επαφών της 34χρονης, οι άνδρες της ΕΛΑΣ είχαν ορισμένες ενδείξεις «υπόπτων», οι οποίες ωστόσο δεν κατέληξαν σε κάποιο αποτέλεσμα, καθώς οι περιπτώσεις που εξετάστηκαν παρουσίασαν ισχυρό άλλοθι.

Ωστόσο οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, που διερευνούν την υπόθεση, συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από άτομα κυρίως του φιλικού περιβάλλοντος της άτυχης γυναίκας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι αστυνομικοί πρόκειται να επισκεφθούν, για ακόμη μια φορά, την 34χρονη στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, προκειμένου να τους δώσει και νέα κατάθεση, ενώ ευελπιστούν ότι όσο βελτιώνεται η κατάστασή της, τόσο πιθανότερο είναι να μπορέσει να θυμηθεί κάτι παραπάνω που θα «ρίξει φως» στην υπόθεση.

Σαρώνουν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες την ημέρα της επίθεσης

«Οι σαρώσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών την ημέρα της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη γυναίκα, μαζί με την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού που έχει ληφθεί από κάμερες ασφαλείας, όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του περιστατικού, στην Καλλιθέα, πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν αποφασιστικά ώστε να φτάσουμε σύντομα στην ταυτοποίηση της δράστιδας. Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό», τονίζουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές.

«Φαίνεται ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη δράστιδα της συγκεκριμένης επίθεσης», είπε ο αντιπρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Από τη δική του πλευρά, ο δικηγόρος της 34χρονης, Απόστολος Λύτρας, τόνισε πως αν ήταν μια απλή υπόθεση θα είχε βρεθεί ήδη η άκρη του νήματος και πως είναι απορίας άξιο πως δεν είδε κανείς κάτι ενώ το έγκλημα έγινε στις 9 το πρωί, σε πολυσύχναστο σημείο αλλά και με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες που βοήθησαν την Ιωάννα. Δεν απέκλεισε πάντως να γνωρίζει το δράστη, ωστόσο τόνισε ότι η ίδια επιμένει πως δεν είχε με κανέναν το παραμικρό πρόβλημα και δεν πάει το μυαλό της σε κάποιον «ανοιχτό λογαριασμό».

Ο κ. Λύτρας σχολιάζοντας την εκτίμηση του προέδρου των ειδικών φρουρών κ. Ντούμα ότι το "κλειδί" το κρατά το ίδιο το θύμα, είπε ότι αυτό θα ίσχυε αν όντως γνώριζε ποιος της επιτέθηκε και δεν το έλεγε.

«Αν πράγματι ήξερε τα πάντα και δεν τα έλεγε, τότε ναι, το κλειδί είναι το θύμα. Από τη στιγμή όμως που σας λέω ότι δεν πάει πουθενά το μυαλό της, πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ότι αυτή είναι το ‘’κλειδί’’. Αν ήταν κάτι με τόσο μεγάλη ζημιά που έχει πάθει θα το έλεγε κατευθείαν», τόνισε ο δικηγόρος της 34χρονης.

Για την κατάσταση του θύματος, ο κ. Λύτρας είπε ότι χθες έκανε το δεύτερο χειρουργείο.

Η εξελικτική ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου, εξήγησε ότι δεν μπορεί να θεωρούμε εν δυνάμει θύτη όποιον έχουμε συγκρουστεί στην καθημερινή μας ζωής, καθώς οι καθημερινές συγκρούσεις δεν φτάνουν συνήθως σε τέτοια σημεία.

«Αυτό ήταν ένα ύπουλο χτύπημα. Οπότε πρέπει να δούμε πιο βαθιά και για να δει η Ιωάννα πιο βαθιά πρέπει να πάρει το χρόνο της».

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News