«Κλείδωσε» η παρέμβαση για τις πτήσεις - Εκατομμύρια ευρώ στο «τραπέζι»

Ελλάδα
«Κλείδωσε» η παρέμβαση για τις πτήσεις - Εκατομμύρια ευρώ στο «τραπέζι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναμένεται να ανακοινωθεί προσεχώς

Το «μεγάλο στοίχημα» της Κυβέρνησης αποτελεί, αυτή τη στιγμή, ο τουρισμός της Ελλάδας, στη «σκιά» φυσικά, του κορωνοϊού.

Τουρισμός και εστίαση αποτελούν για το Μέγαρο Μαξίμου και την Οδό Νίκης τα βαρόμετρα σχετικά με το βάθος της αναμενόμενης ύφεσης και κατ’ επέκταση για την εγχώρια οικονομική επίδοση του τρέχοντος έτους. Οι συνολικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες στην Οικονομία, ύψους 24 δισ. ευρώ εκτείνονται έως τον προσεχή Σεπτέμβριο, όταν και όπως μεταδίδουν αρμόδιες πηγές, αναμένεται να επαναξιολογηθούν τα δεδομένα και η τότε διαμορφωθείσα κατάσταση, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την αποκλιμάκωση ή την επέκταση των προστατευτικών μέτρων. Ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προϊδεάζουν πως μέχρι τις αρχές Φθινοπώρου οι όποιες παρεμβάσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενέσεις, όπως χαρακτηριστικά περιγράφονται, θα έχουν κλαδικό χαρακτήρα και θα ισοδυναμούν με δίχτυ ασφαλείας, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Μείζονα παρέμβαση στις αερομεταφορές

Καλά διασταυρωμένες πληροφορίες επιμένουν πως έχει «κλειδώσει» και ανακοινώνεται τις επόμενες ώρες μεγάλη παρέμβαση αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στον τομέα των αερομεταφορών. Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως ο εν λόγω τομέας κατέβαλε το μεγαλύτερο οικονομικό τίμημα από το lockdown ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού, κάνουν λόγο για μία ολοκληρωμένη πρωτοβουλία, που στοχεύει να παρέχει στήριξη στις αεροπορικές εταιρείες, τις εταιρείες handling και τα αεροδρόμια, ενώ δεν αποκλείουν αναλόγως με το ύψος της οικονομικής ζημίας το κυοφορούμενο πακέτο να αποτελεί το πρώτο σκέλος της οικονομικής βοήθειας.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, Κυριάκος Μητσοτάκης και Χρήστος Σταϊκούρας έχουν οριστικοποιήσει τα προηγούμενα 24ωρα τις κρίσιμες πτυχές και τους όρους, που συνοδεύουν την δρομολογούμενη βοήθεια προς τις αερομεταφορές. Βάσει, εξάλλου, του έως τώρα κυβερνητικού προγραμματισμού, η συγκεκριμένη παρέμβαση αναμένεται να ενταχθεί στο πακέτο διατάξεων ή εναλλακτικά στο νομοσχέδιο, που θα περιλαμβάνει τα εξαγγελθέντα την προηγούμενη εβδομάδα οικονομικά μέτρα από το κουαρτέτο Υπουργών.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, καθώς τα προαναφερθέντα πρέπει να έχουν ψηφιστεί έως την 1η Ιουνίου.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News