Ελλάδα

ΕΟΦ: Απαγόρευσε αντισηπτικά μαντηλάκια - Προσοχή στο DETONIC

Προειδοποιήσεις για δύο προϊόντα

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του βιοκτόνου προϊόντος 75 PERCENT ALCOHOL WET WIPES, αντισηπτικά μαντηλάκια, ανακοινώνει ο ΕΟΦ. Όπως αναφέρει σύμφωνα με το ethnos.gr «η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Οι εταιρείες HERMES CHEMICALS LTD, ΔΕΚΕΛΕΙΑ ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ Ε.Π.Ε και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το προϊόν οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τίθενται υπόψη του ΕΟΦ».

Προσοχή στο DETONIC συστήνει ο ΕΟΦ

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) για το προϊόν DETONIC.Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, το DETONIC, χωρίς να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος, διαφημίζεται και πωλείται στο διαδίκτυο με θεραπευτικές ενδείξεις.

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους το παραπάνω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας του από μη εγκεκριμένες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια