Εστίαση: Ετοιμάζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι

Ελλάδα
Εστίαση: Ετοιμάζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έως τις 15 Ιουνίου όλα θα είναι έτοιμα

Ο στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους επιχειρηματίες εστίασης να λειτουργήσουν με τους υγειονομικούς κανόνες και υπάρχουν καταστήματα εστίασης που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους εσωτερικούς χώρους, όπως είπε το πρωί της Κυριακής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και ΕπενδύσεωνΆδωνις Γεωργιάδης.

Έως τις 15 Ιουνίου ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι

Ο ίδιος ανέφερε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει ζητήσει να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στα καταστήματα εστίασης έως τις 15 Ιουνίου και όπως εξήγησε, ετοιμάζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τεθούν υπόψη της αρμόδιας επιτροπής.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή είπε πως θα συμπεριλαμβάνεται και ο τζίρος του Απριλίου, οπότε θα μπορούν να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις. Σχετικά με το ζήτημα αν υπήρξαν ξένες δυνάμεις σε ελληνικό έδαφος ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «ουδέποτε πάτησαν οι Τούρκοι σε ελληνικό έδαφος» και πως η δήλωση Δένδια διαστρεβλώθηκε.

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων ενώ εκτίμησε ότι η ύφεση θα είναι μικρότερη του αναμενομένου και η ανάκαμψη ταχύτερη του αναμενομένου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News