Ελλάδα

«Daily Mail»: Οι Βρετανοί ελπίζουν σε διακοπές χωρίς 14ήμερη καραντίνα στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που προσφέρεται να παραιτηθεί του δικαιώματος για 14ήμερη καραντίνα για τους Βρετανούς τουρίστες», αναφέρει ο τίτλος του δημοσιεύματος

Για την πιθανή άρση της 14ημερης καραντίνας για τους Βρετανούς τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα κάνει λόγο η βρετανική «Daily Mail», σε δημοσίευμά της.

Βέβαια, στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο Υφυπουργός Προστασίας του πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ήταν ξεκάθαρος πως η 14ημερη καραντίνα θα ισχύει μέχρι και τις 31 Μαΐου.

Όσον αφορά το δημοσίευμα, αναφέρεται πως η οικονομία της Ελλάδας είναι υπό πίεση και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους παραθεριστές και έτσι σχεδιάζει να ξαναγεμίσει τις παραλίες και τα ξενοδοχεία. Παράλληλα, παραθέτει δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ο οποίος μιλώντας στο BBC είπε ότι η χώρα θα παραιτηθεί από την παραπάνω απαίτηση για τους επισκέπτες, στην περίπτωση που ισχύσει το ίδιο και για τους Έλληνες που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ας σημειωθεί ότι ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε στο BBC πως όταν ανοίξουν τα σύνορα οι δύο χώρες να δουν το θέμα της καραντίνας με αμοιβαιότητα: «Προτρέπουμε τις άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, πως όσο πιο σύντομα το κάνουμε εμείς αυτό, θα καλωσορίζαμε την αμοιβαιότητα. Επομένως εάν δεν επιβάλλουμε καραντίνα για τον κόσμο που έρχεται στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο από κάποια μέρα και μετά, θα το καλωσορίζαμε αν το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε το ίδιο», επεσήμανε ο υπουργός Τουρισμού.

Η Mail εξηγεί ότι οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται καθώς οι υπουργοί εξετάζουν τις «αεροπορικές γέφυρες» του κορωνοϊού για να επιτρέψουν στους ταξιδιώτες να μετακινούνται μεταξύ χωρών χωρίς την ανάγκη καραντίνας όταν η επιδημία είναι υπό έλεγχο.

Από τη πλευρά του πάντως ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Grant Shapps είπε ότι από τον επόμενο μήνα στην Βρετανία θα καθιερωθεί 14ημερη καραντίνα σε όσους φτάνουν στην χώρα. Ωστόσο, αποκάλυψε ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για τις χώρες που θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από το καθεστώς αυτό στο μέλλον αναφερόμενος στην ιδέα των «αεροπορικών γεφυρών».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα χώρες με χαμηλά επίπεδα μόλυνσης όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ελλάδα θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποκλειστούν από τους σκληρούς κανόνες, που θα επιβληθούν.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια