Ελλάδα

Προσωρινή άδεια οδήγησης: Πως μπορείτε να την πάρετε;

Ποιους αφορά η χορήγησή της

Όλοι όσοι εξετάστηκαν για δίπλωμα οδήγησης από τις 11 Μαΐου και έπειτα, μπορούν να λάβουν την προσωρινή άδεια οδήγησης.

Οι αναλυτικές οδηγίες για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής χορήγησης της προσωρινής άδειας παρέχονται στις αρμόδιες Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Οι υπάλληλοι - εξεταστές οφείλουν την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς να καταχωρούν στο Μηχανογραφικό Σύστημα Καταγραφής των Αποτελεσμάτων (ΜΗΣΚΑ) τα απαραίτητα στοιχεία από το Πρακτικό της δοκιμασίας.

Η απρόσκοπτη διεκπεραίωση της διαδικασίας απαιτεί την ταχεία και ορθή καταγραφή των στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα. Σε αυτό το πλαίσιο και προς διευκόλυνση των υπαλλήλων – εξεταστών, επίκειται τις προσεχείς ημέρες η παροχή της δυνατότητας καταχώρησης των στοιχείων και από υπολογιστή εκτός «syzefxis», όπως από τον προσωπικό υπολογιστή του εξεταστή, ακόμη και την ημέρα της δοκιμασίας.

Υπενθυμίζεται πως οι επιτυχόντες μετά την 11η Μαΐου 2020 σε δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς για αρχική χορήγηση άδειας οδήγησης ή για επέκταση άδειας σε άλλη κατηγορία, μπορούν, δύο (2) εργάσιμες ημέρες μετά τη δοκιμασία, να μπαίνουν ΕΔΩ  ή ΕΔΩ και να προμηθεύονται την προσωρινή άδεια οδήγησης.

Από την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής έως σήμερα έχουν εκδοθεί περίπου 300 προσωρινές άδειες οδήγησης σε όλη την Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια