Ελλάδα

Κοινωνικός τουρισμός: Νέο πρόγραμμα με επιδότηση και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Σπύρος Πρωτοψάλτης: Τα νεότερα για τον κοινωνικό τουρισμό, τα κατασκηνωτικά προγράμματα, τις τρέχουσες δομές του ΟΑΕΔ, αλλά και πρόγραμμα επιδότησης εργασίας που σχεδιάζουν στον Οργανισμό

Την κατάρτιση ενός πιο διευρυμένου και ενισχυμένου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, αρχής γενομένης από το επόμενο τουριστικό έτος, στο οποίο, για πρώτη φορά όπως είπε, θα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, προανήγγειλε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας στην  εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε έξτρα πόρους για το επόμενο έτος, για ένα πιο δυναμικό πρόγραμμα , αυτό που ξεκινάει στις 20 Αυγούστου. Στα σχέδια μας είναι ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου θα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, για πρώτη φορά και το εξετάζουμε σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτοψάλτης.

Επιπλέον, οι 113.000 επιταγές που δεν ενεργοποιήθηκαν το 2019-2020 στον κοινωνικό τουρισμό, θα μπορούν να ενεργοποιηθούν έως το τέλος Οκτωβρίου, δίνοντας έτσι η κυβέρνηση τρίμηνη παράταση.

Κατασκηνωτικά προγράμματα

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε και στα προγράμματα που αφορούν τα κατασκηνωτικά προγράμματα.

Έτσι, τις επόμενες μέρες θα βγουν οι προσωρινοί πίνακες με 70.000 επιταγές.

Ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 15η Ιουνίου, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 3 Σεπτεμβρίου, και αφορά έως 15 μέρες κατασκήνωση για παιδιά και διακοπές για οικογένειες με εισόδημα έως 28.000 ευρώ ετησίως.

Τρέχουσες δράσεις του ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, το πρόγραμμα για έκτακτη παροχή 400ων ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους δε είχε μεγάλη ανταπόκριση, και μόνο 1.000 από τους 19.500 δικαιούχους κατέθεσαν το i-ban τους.

Έτσι, δίνεται παράταση έως τις 24 Μαΐου , τελευταία μέρα κατά την οποία μπορούν οι μακροχρόνια άνεργοι να καταθέσουν στην ειδική πλατφόρμα τα στοιχεία τους.

Παράλληλα, ο κ. Πρωτοψάλτης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας που σχεδιάζουν στον ΟΑΕΔ.

«Αύριο συζητάμε στο ΔΣ μια πρόταση για να βελτιώσουμε ένα πρόγραμμα που δεν έτρεξε καλά και αφορά επιταγές επανένταξης στην αγορά εργασίας. Θέλουμε να το ισχυροποιήσουμε, να το διευρύνουμε και να έχει πιο ισχυρά κίνητρα. Η ουσία είναι οι επιδοτούμενοι άνεργοι να εργαστούν με επιπλέον αποδοχές. Κάνουμε επιδότηση εργασίας αντί επιδότηση ανεργίας» τόνισε.

Όπως αναφέρεται και στο ipaidia, ο κ. Θεοχάρης, υπογράμμισε ότι πλέον στο πρόγραμμα θα μπορούν να μετάσχουν όλες οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως εργαζομένων, η επιδότηση και οι αποδοχές των εργαζομένων θα είναι μεγαλύτερες, ενώ αναμένεται να απλουστευτεί και η διαδικασία πρόσληψης. Το πρόγραμμα αφορά πάνω από 9.000 θέσεις εργασίας για επανένταξη στην αγορά εργασίας και δεν έχει ηλικιακά όρια.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια