Ελλάδα

Νοσοκομείο του Ρίου: Παίρνει εξιτήριο η τελευταία ασθενής με κορωνοϊό

Η τελευταία ασθενής που νοσηλεύεται με κορωνοϊό αναμένεται να πάρει άμεσα εξιτήριο από το νοσοκομείο

Συγκεκριμένα, μία γυναίκα είναι η μοναδική ασθενής με που νοσηλεύεται με covid-19 στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο αποτελεί νοσηλευτικό ίδρυμα αναφοράς για τον ιό.

Μάλιστα η κατάσταση της υγείας της έχει βελτιωθεί και άμεσα αναμένεται να πάρει εξιτήριο, όπως τονίζει στο thebest.gr ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος.

Επιπρόσθετα ο καθηγητής, εξηγεί, πως όλα τα περιστατικά που φτάνουν στο νοσοκομείο με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού, νοσηλεύονται στους χώρους για τα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των σχετικών τεστ και στη συνέχεια προωθούνται στις αντίστοιχες κλινικές.

«Τον τελευταίο μήνα όλα τα ύποπτα που νοσηλεύτηκαν ήταν αρνητικά και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι. Είναι καλά τα πράγματα μέχρι στιγμής. Τα παρακολουθούμε και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα δεδομένα μετά την άρση των μέτρων».

Αρνητικά 201 τεστ κορωνοϊού

Επίσης αρνητικά είναι σύμφωνα με το thebest.gr τα 201 τεστ κορωνοϊού που εξέτασε το εργαστήριο αναφοράς που στεγάζεται στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ενώ, 70 δείγματα αφορούν το Σκαγιοπούλειο Ορφανοτροφείο και 57 το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο.

Όλα ελήφθησαν από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Αρνητικά είναι και άλλα 74 δείγματα από νοσοκομεία που εξέτασε το εργαστήριο.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια