Σάλος με συλλήψεις για... ηλιοθεραπεία στη Λεμεσό

Ελλάδα
Σάλος με συλλήψεις για... ηλιοθεραπεία στη Λεμεσό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι απαντά η αστυνομία

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αποτυπώνει τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων σε παραλία της Λεμεσού για παραβίαση των διαταγμάτων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στις εικόνες διακρίνονται σύμφωνα με το in.gr μέλη της Αστυνομίας και της ποδηλατικής αστυνομίας να προσπαθούν να περάσουν χειροπέδες σε πολίτες που βρίσκονται στο έδαφος και να οδηγούνται σε περιπολικό όχημα που έσπευσε στην περιοχή.

To επεισοδιακό μπάνιο

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια ελέγχου, αστυνομικοί προσέγγισαν δύο άτομα, που φέρεται να παραβίαζαν το περί λοιμοκάθαρσης Διάταγμα και κάθονταν σε παραλία. Στη θέα των αστυνομικών, οι δύο άνδρες 31 και 39 ετών μπήκαν στο νερό και αρνούνταν να βγουν έξω για να τους ασκηθεί έλεγχος.

Κατά τη διάρκεια αυτού του περιστατικού, τρίτο πρόσωπο ηλικίας 23 χρονών, o οποίος, όπως ισχυρίζεται η αστυνομία, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλης, αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του γιατί ο αστυνομικός που του τα ζήτησε δεν έφερε μάσκα και γάντια και όπως ισχυρίζεται η αστυνομία επιτέθηκε βρίζοντας και σπρώχνοντας τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν για το αυτόφωρο αδίκημα της δημόσιας μέθης και της επίθεσης κατά των αρχών ενώ στη συνέχεια προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψης του.

Το θέμα δεν τελείωσε εκεί ωστόσο αφού και τέταρτο άτομο ηλικίας 44 χρονών , ο οποίος βιντεογραφούσε το περιστατικό, προσέγγισε τους αστυνομικούς , οπως ισχυρίζεται η αστυνομία, και τους έσπρωξε ενώ τους κάλεσε να αποχωρήσουν.

Και τα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων.

Τι λέει η αστυνομία

Σχολιάζοντας το περιστατικό ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε στόχος της Αστυνομίας το Σαββατοκύριακο δεν ήταν οι καταγγελίες πολιτών, γ΄αυτό το λόγο οι καταγγελίες ήταν συνολικά 91 στις παραλίες.

«Οι οδηγίες που είχαν τα μέλη ήταν να προχωρούν σε καταγγελίες που ήταν κατάφορες οι αμέλειες ή που δεν συμμορφώνονται με τις παροτρύνσεις των αστυνομικών. Τα πρόσωπα αυτά προσπάθησαν να αποτρέψουν τους αστυνομικούς με βία και ασκήθηκε ανάλογη βία, καθηκόντως έγιναν τα γεγονότα », είπε, στο sigmalive.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News