Ελλάδα

120 Ελληνόπουλα παίζουν online το «ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας» & ξεσηκώνουν τους απανταχού Έλληνες

Δείτε το video - Τα 120 και πλέον ταλαντούχα παιδιά που παίζουν αποτελούν ένα σύνολο από την Ελλάδα και την Ν. Αφρική που διδάσκονται την ελληνική μουσική.

Εκατόν είκοσι μαθητές της Σχολής Σαχέτι, των ελληνικών απογευματινών κοινοτικών σχολείων τα οποία λειτουργούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νοτίου Αφρικής, αλλά και σπουδαστές της μουσικής σχολής στην Ελλάδα “Εν χορδώ”, έμειναν σπίτι λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού και δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό video.

Όλοι μαζί, ο καθένας από το σπίτι του, έπαιξαν ένα από τα πιο ξακουστά ζεϊμπέκικα, αυτό της «Ευδοκίας» και ξεσήκωσαν όλους τους Έλληνες σε κάθε γωνιά της γης.

Η δημιουργία του video χρηματοδοτήθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Νοτίου Αφρικής.

Τα 120 και πλέον ταλαντούχα παιδιά που παίζουν αποτελούν ένα σύνολο από την Ελλάδα και την Ν. Αφρική που διδάσκονται την ελληνική μουσική.

Τα παιδιά από την Ν. Αφρική είναι μαθητές της Σχολής Σαχέτι όπου διδάσκονται το μπουζούκι και άλλα παραδοσιακά όργανα από τον αποσπασμένο εκπαιδευτικό, τον κ. Μπάμπη Παππά, με καλλιτεχνικό Διευθυντή τον κ. Γεωργόπουλο, αλλά και μαθητές άλλων ελληνικών κοινοτικών σχολείων.

Το video αυτό αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νοτίου Αφρικής με τη μουσική σχολή «Εν χορδώ» με μαέστρο τον κ. Θεόδωρο Γεωργόπουλο που υλοποίησαν την αρχική ιδέα της κας Γιούλας Πανταζή, η οποία και συντόνισε την όλη προσπάθεια.

Tην υπερηφάνεια του για τα Ελληνόπουλα εκφράζει ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Νοτίου Αφρικής κ. Γιώργος Βλάχος: «Νιώθουμε όλοι υπερήφανοι και παίρνουμε ακόμη περισσότερη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας, τη διδασκαλία και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού!»

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας, τον κ. Ιωάννη Φιλίππου, σε όλα τα μέλη της και σε όλους όσους στήριξαν την πρωτοβουλία του για να δημιουργηθεί αυτό το υπέροχο σε εκτέλεση και σε αριθμό συμμετεχόντων video με τη μουσική που αγγίζει τις ψυχές όλων των ανθρώπων ελληνικής και μη ελληνικής καταγωγής.

Σύμφωνα με το hellasjournal.com, ο καθένας από εμάς που ακούει και βλέπει αυτό το video νιώθει ότι είναι ένα κομμάτι από αυτό το τραγούδι της αγάπης. Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στον Μαέστρο και καλλιτεχνικό Διευθυντή, τον κ. Θεόδωρο Γεωργόπουλο και στον εκπαιδευτικό μας κ. Μπάμπη Παππά, στην κυρία Γιούλα Πανταζή, σε όλους όσους εργάστηκαν και συνεργάστηκαν να βγει αυτό το αποτέλεσμα, στα παιδιά και τους μουσικούς που πήραν μέρος στο τραγούδι και ιδιαίτερα σε όλα τα Ελληνόπουλα της Ν. Αφρικής», καταλήγει ο κ. Βλάχος.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια