Τραγωδία με 4 νεκρούς στο Λουτράκι - Συγκλονίζουν τα βίντεο από την ανάσυρση των σορών

Ελλάδα
Τραγωδία με 4 νεκρούς στο Λουτράκι - Συγκλονίζουν τα βίντεο από την ανάσυρση των σορών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι 4 άντρες βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων και οι πρώτες αναφορές σχετικά για τον θάνατό τους κάνουν λόγο για ασφυξία - Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ έγινε υπό τον φόβο έκρηξης στο σημείο

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Λουτρακίου, καθώς και το πανελλήνιο από την τραγωδία που έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου σε σπήλαιο στην περιοχή Καρμπουνάρι, όπου εντοπίστηκαν νεκροί τέσσερις άνδρες.

Όπως αποκαλύφθηκε μετά την ανάσυρση των σορών των τεσσάρων άτυχων ανδρών, ηλικίας 35, 36, 49 και 72 ετών, οι τρεις ήταν κάτοικοι Λουττρακίου και ένας κάτοικος Ισθμίας. Οι δύο εκ των τεσσάρων είχαν παιδιά, ενώ, όπως έγραψε το loutraki365.gr, πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη ξενώνα ηλικιωμένων στο Λουτράκι, κάτοικο της περιοχής, ηλικίας 49 ετών, έναν συνταξιούχο 72 ετών, κάτοικο Λουτρακίου επίσης, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση κοντά στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη, έναν 35χρονο ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων, επίσης στο Λουτράκι και έναν 36χρονο υπάλληλο συνεργείου αυτοκινήτων, κάτοικο Ισθμίας.

Στα βίντεο του Ηλέκτρα Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός (Ηλέκτρα TV) φαίνονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες των ανδρών της ΕΜΑΚ να ανασύρουν τα πτώματα των άτυχων ανδρών. Η όλη επιχείρηση έγινε με μεγάλη προσοχή, υπό τον φόβο μιας πιθανής έκρηξης στο σημείο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, όπως αναφέρει το protothema.gr, οι τέσσερις άντρες είχαν πληροφορίες πως στον χώρο των παλαιών αντιαεροπορικών υπόγειων καταφυγίων της διώρυγας της Κορίνθου υπήρχαν θαμμένες λίρες από αντάρτες.

Οι τέσσερις φίλοι ξεκίνησαν αμέσως από το βράδυ της Παρασκευής την έρευνα τους και αφού εντόπισαν τα σημεία, αποφάσισαν να πάνε να σκάψουν στο καταφύγιο για να βρουν τον φημολογούμενο θησαυρό, παίρνοντας μαζί τους όλα τα εργαλεία που χρειαζόντουσαν, μέχρι και μια μηχανή πετρελαίου για φως.

Οι τέσσερις άντρες βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων και οι πρώτες αναφορές σχετικά για τον θάνατό τους κάνουν λόγο για ασφυξία από τις αναθυμιάσεις από την γεννήτρια πετρελαίου, μιας και οι ίδιοι οι διασώστες χρειάστηκε να φορέσουν μάσκες προκειμένου να τους εντοπίσουν.

Η πετρελαιομηχανή, πιθανόν να τους… σκότωσε

Γύρω από τους νεκρούς ανθρώπους υπήρχαν όλα τα εργαλεία τους μαζί και η πετρελαιομηχανή η οποία πιθανόν να σκότωσε τους άτυχους άντρες αφού σε βάθος 20μέτρων δεν ανανεωνόταν το οξυγόνο του καταφύγιου.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο διάδρομος του καταφύγιου ήταν επικλινής και οι τέσσερις άτυχοι άνδρες το περπάτησαν 20 μέτρα χωρίς να σκεφτούν ότι η γεννήτρια πετρελαίου θα πρέπει να βρίσκεται έξω από το κλειστό χώρο των διαδρόμων του.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως οι άντρες ήταν έτοιμοι να προκαλέσουν έκρηξη σε κάποια σημεία αφού είχαν βάλει καλώδια προκειμένου να βρουν τις λίρες και δύο από αυτούς είχαν ακόμα τα καλώδια στα χέρια τους.

Στον χώρο μετέβη ιατροδικαστής, προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια του θανάτου των τεσσάρων αντρών ενώ συγγενείς των άτυχων αντρών δίνουν καταθέσεις στην Αστυνομία.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F718911278278496%2Fvideos%2F2957595234322844%2F&show_text=0&width=560

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News