Δίκη Τοπαλούδη: Σήμερα η απόφαση – Το ξέσπασμα του πατέρα της

Ελλάδα
Δίκη Τοπαλούδη: Σήμερα η απόφαση – Το ξέσπασμα του πατέρα της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεσπάει ο Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της 19χρονης φοιτήτριας

Σήμερα, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι αναμένεται η απόφαση Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, στις 28 Νοεμβρίου 2018 στη Ρόδο.

Την ώρα, λοιπόν, που το δικαστήριο ετοιμάζεται να εκδώσει την ετυμηγορία του για τους δύο δολοφόνους και βιαστές της Ελένης Τοπαλούδης, ο φρικτός θάνατος της άτυχης φοιτήτριας στη Ρόδο έχει αναχθεί σε πολιτικό παιχνίδι. Λίγες ώρες πριν την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη ο πατέρας της, Γιάννης, αναφέρεται σε όσα διαδραματίστηκαν στη δίκη τις τελευταίες μέρες.

«Είναι θεμιτό κάποιοι να υπερασπίζονται τους συναδέλφους τους, αλλά όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια», δήλωσε μιλώντας στον ΝΤ1 ο Γιάννης Τοπαλούδης, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις Βερβεσού και Κλεφτογιάννη στην εκπνοή της δίκης για τη δολοφονίας της κόρης του Ελένης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «εξωφρενικό» το να έρχονται εδώ και να «μας εμπαίζουν σαν οικογένεια», αναφερόμενος στην πλευρά των κατηγορουμένων και σχολιάζοντας την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, που προκάλεσε αντιδράσεις, είπε πως «η εισαγγελέας μίλησε ανθρώπινα και νομικά». «Σταματήστε να παίζετε πολιτική παιχνίδια στη μνήμη της κόρης μας, λύστε αλλού τις διαφορές σας», είπε ο Γιάννης Τοπαλούδης, ενώ ερωτηθείς για τις σημερινές του προσδοκίες, είπε πως αναμένει την ανώτατη ποινή που προβλέπει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Με ισόβια θα τιμωρηθούν οι δύο νέοι αν γίνει δεκτή η Εισαγγελική πρόταση

Το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει αν οι δύο κατηγορούμενοι είναι εξίσου ένοχοι για όσα φρικιαστικά έζησε η φοιτήτρια, λίγες ώρες πριν την πετάξουν αιμόφυρτη, αλλά ζωντανή ακόμη, σε απόκρημνη παραλία, όπως ζήτησε η Εισαγγελέας ή αν έχουν επιμερισμένες ευθύνες για το συγκλονιστικό τέλος της φοιτήτριας.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Ροδίτης κατηγορούμενος και ο αλβανικής καταγωγής συγκατηγορούμενός του, από κοινού, βίασαν, βασάνισαν και στη συνέχεια πέταξαν στη θάλασσα την Ελένη. Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει βιασμός και αποδίδουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη για τη σκληρή κακοποίηση με γροθιές, χτυπήματα με ένα ηλεκτρικό σίδερο και μαχαιριές που δέχθηκε η φοιτήτρια λίγο πριν βρεθεί στη θάλασσα. Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι ρίχνουν, επίσης, την ευθύνη ο ένας στον άλλον και για την κατακρήμνιση της λιπόθυμης φοιτήτριας στα βράχια.

Αν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή από το δικαστήριο, οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Πηγή: ethnos.gr, ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News