Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ για τους παραβάτες σε οργανωμένες πλαζ

Ελλάδα
Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ για τους παραβάτες σε οργανωμένες πλαζ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσουχτερά πρόστιμα στους απείθαρχους επιχειρηματίες

Τσουχτερά πρόστιμα θα πληρώσουν όσοι επιχειρηματίες δεν πειθαρχήσουν στα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανακοίνωσε στη σημερινή του ενημέρωση, ανοίγουν οι 515 οργανωμένες παραλίες το Σάββατο 16 Μαΐου. Ωστόσο όσοι επιχειρηματίες δεν πειθαρχήσουν με τα μέτρα θα επιβληθούν πρόστιμα, τα οποία θα φτάνουν μέχρι και τις 20.000 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως τόνισε πως από αυτό το Σάββατο αποφασίστηκε να ανοίξουν οι 515 οργανωμένες παραλίες σε όλη τη χώρα και επισήμανε πως υπόκεινται σε λεπτομερείς κανόνες και όρους.

Πιο συγκεκριμένα, ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ. και είναι υποχρεωτική η καταγραφή των παρευρισκόμενων. Ως προς την απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα.

Μεταξύ άλλων τόνισε τι δεν επιτρέπεται για τις παραλίες, ενώ υπενθύμισε ότι επιβάλλεται να τηρούν τους κανόνες και οι εργαζόμενοι:

*Απαγορεύεται ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο του καταστήματος

*Επιβάλλεται χρήση μάσκας στους εργαζομένους

*Απαγορεύεται το ντελίβερι

*Επιβάλλεται η απολύμανση καρέκλας ξαπλώστρας

*Επιβάλλεται η απολύμανση των χώρων υγιεινής

*Επιβάλλεται να τηρούνται οι αποστάσεις

*Επιβάλλεται να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός

*Απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή

Εάν κάποιοι δεν είναι έτοιμοι να μην βιαστούν και να ρισκάρουν, όπως ανέφερε. 

Τα πρόστιμα θα ξεκινούν από 5.000 -20.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 30 ημέρες, σε 2η παράβαση τριπλάσια πρόστιμα και αναστολή για 90 ημέρες.

Επίσης, ανέφερε πως τη Δευτέρα ανοίγουν τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι, επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, ξεκινούν οι πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα.

Ο κ. Χαρδαλιάς επίσης έδωσε διευκρινίσεις για την επόμενη φάση της άρσης των μέτρων και τη μετακίνηση από νομό σε νομό. 

Όπως επισήμανε, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πανδημία, από τη Δευτέρα 18 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και στην Κρήτη. Διευκρίνισε, δε, ότι επιτρέπεται η οδική μετακίνηση και στην Εύβοια.

Όσον αφορά τη Λευκάδα, την Ελαφόνησο, είπε πως ορίζονται ως νησιωτικοί περιορισμοί και ως εκ τούτου η μετακίνηση σε αυτούς τους προορισμούς και στα υπόλοιπα νησιά θα επιτραπεί, αν όλα πάνε καλά, εφόσον το επιτρέψουν τα δεδομένα, από τις 25 Μαΐου.

Κατέστησε σαφές πως δεν θα γίνει καμία έκπτωση εις βάρος της δημόσιας υγείας.

Ενημέρωσε πως αύριο θα ανακοινωθούν οι κανόνες για τις εσωτερικές μετακινήσεις, ακτοπλοϊκές, θαλάσσιες και οδικές.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News