Ελλάδα

Πατρινό καρναβάλι… τον Σεπτέμβριο εάν ο κορωνοϊός το επιτρέψει

Θα περιλαμβάνει συναυλίες, χορευτικά, θεατρικά δρώμενα κ.λπ

Εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο το Καρναβάλι της Πέτρας και θα διαρκέσει μία εβδομάδα

Για τον Σεπτέμβριο μετατίθεται το Καρναβάλι της Πάτρας, μετά την αναβολή του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το Καρναβάλι θα διαρκέσει μία εβδομάδα και θα περιλαμβάνει συναυλίες, χορευτικά, θεατρικά δρώμενα κ.λπ.

Σύμφωνα με το thebest.gr ο αρχικός σχεδιασμός για μεταφορά του Καρναβαλιού τον Ιούνιο δεν ευοδώθηκε, οπότε μετά και την σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου Πατρέων την Δευτέρα αποφασίστηκε οριστικά η πραγματοποίηση του Καρναβαλικού Φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, ορίστηκε για τα μέσα Σεπτεμβρίου, εάν οι συνθήκες λόγω κορωνοϊού τότε το επιτρέψουν.

Όπως εξήγησε στο thebest.gr η πρόεδρος του καρναβαλικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Ήρα Κουρή, «Όλα είναι ρευστά αφού η πανδημία δεν επιτρέπει να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Ο τρόπος που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο αυτού του καρναβαλικού φεστιβάλ θα είναι σε συνάρτηση με τα μέτρα προστασίας, που θα υπάρχουν εκείνη την περίοδο».

Τόνισε επίσης ότι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας θα οδηγήσει στην αναγκαία προσαρμογή του περιεχομένου των εκδηλώσεων. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που γίνεται σε συνεργασία με την Ιταλία, συμμετέχουν εκτός από τον Δήμο Πατρέων, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια