10 νέα κρούσματα - 156 θάνατοι στη χώρα

Ελλάδα
10 νέα κρούσματα - 156 θάνατοι στη χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24 ασθενείς διασωληνωμένοι - 2.770 συνολικά τα κρούσματα

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησαν στη νέα ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας συνολικά 2.770 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα, τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 156, καθώς καταγράφηκε ακόμη ένας θάνατος.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 610 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.409 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Χθες είχαν ανακοινωθεί 2.760 κρούσματα. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα πάνω από 116.000 τεστ για την ανίχνευση του ιού.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, από τους ασθενείς (10 επιπλέον), 24 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Συγκεκριμένα, η διάμεση ηλικία των ασθενών είναι 71 ετών. Το 96% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Από τα θύματα, 41 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 93,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

*4.466.000 κρούσματα παγκοσμίως

*1.678.000 έχουν αναρρώσει

*299.483 θάνατοι

*10 νέα κρούσματα στην χώρα μας - 2.770 συνολικά

*24 διασωληνωμένοι- διάμεση ηλικία 71 έτη

*90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 

*56 θάνατοι 

Ν. Χαρδαλιάς: Σε λεπτομερείς κανόνες και όρους θα υπόκεινται οι οργανωμένες παραλίες

Με προσεκτικά βήματα συνεχίζουμε τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επανέλαβε ότι από τη Δευτέρα 18 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη. Διευκρίνισε ότι επιτρέπεται η μετακίνηση και στην Εύβοια.

Όσον αφορά τη Λευκάδα, την Ελαφόνησο, είπε πως ορίζονται ως νησιωτικοί περιορισμοί και ως εκ τούτου η μετακίνηση σε αυτούς τους προορισμούς και στα υπόλοιπα νησιά θα επιτραπεί, αν όλα πάνε καλά, εφόσον το επιτρέψουν τα δεδομένα, από τις 25 Μαΐου.

Επίσης, ανέφερε πως τη Δευτέρα ανοίγουν τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι, επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, ξεκινούν οι πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα.

Ακόμα, τόνισε πως από αυτό το Σάββατο αποφασίστηκε να ανοίξουν οι 515 οργανωμένες παραλίες σε όλη τη χώρα και επισήμανε πως υπόκεινται σε λεπτομερείς κανόνες και όρους. Πιο συγκεκριμένα, ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ. και είναι υποχρεωτική η καταγραφή των παρευρισκόμενων. Ως προς την απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα.

Κατέστησε σαφές πως δεν θα γίνει καμία έκπτωση εις βάρος της δημόσιας υγείας.

Ενημέρωσε πως αύριο θα ανακοινωθούν οι κανόνες για τις εσωτερικές μετακινήσεις, ακτοπλοϊκές, θαλάσσιες και οδικές.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News