Ελλάδα

Στη φυλακή επειδή «έσπασε» την καραντίνα για να δει την αγαπημένη του

Έλαβε Προεδρική Χάρη και αποφυλακίστηκε

Προεδρική Χάρη έλαβε ο 35χρονος, ο οποίος «έσπασε» την καραντίνα προκειμένου να δει την αγαπημένη του, στην Κύπρο.

Ο 35χρονος είχε εντοπιστεί στις 25 Μαρτίου να κυκλοφορεί μετά τις 9 το βράδυ, παρά το ότι είχε επιβληθεί πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας, από τι 9 το βράδυ ως τις 6 το πρωί. Η δικαιολογία που έδωσε στους αστυνομικούς ήταν ότι είχε βγει για να συναντήσει τη φιλενάδα του. Αντί προστίμου, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του και το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 45 ημερών χωρίς αναστολή με αποτέλεσμα να οδηγηθεί άμεσα στις Φυλακές.

Η δικαστική απόφαση προκάλεσε την αντίδραση δικηγόρων οι οποίοι υποστήριξαν ότι η φυλάκιση ήταν δυσανάλογα αυστηρή ποινή. Ο Γενικός Εισαγγελέας εισηγήθηκε την απονομή προεδρικής χάρης, κάτι που αποδέχθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, μετά και από εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, και ο 35χρονος αποφυλακίστηκε.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παναγιώτη Σεντώνα, για την απόφαση αναστολής λήφθηκε υπόψη ότι από την 27η Μαρτίου 2020 (δηλαδή δύο μέρες μετά την υπό αναφορά παράβαση), αυτής της φύσεως αδικήματα τιμωρούνται με εξώδικη ρύθμιση επιβολής προστίμου. Λήφθηκαν, επίσης, υπόψη και άλλοι σχετικοί με την υπόθεση παράγοντες.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια