Ελλάδα

Εσωτερικές πτήσεις: Ξεκινούν και πάλι από Δευτέρα 18 Μαΐου

Ξεκινούν μεταφορές με αεροπλάνο, πλοίο, ΚΤΕΛ και τρένο

Ανοίγουν από την Δευτέρα 18 Μαΐου οι εσωτερικές μετακινήσεις είτε με αεροπλάνο, είτε με πλοίο, είτε με ΚΤΕΛ η το τρένο. Η άρση των περιορισμών για την μετακίνηση από νομό σε νομό συνεπάγεται και την άρση των περιορισμών για τις μετακινήσεις των ταξιδιωτών με τα κάθε είδους μέσα, αλλά οι μετακινήσεις θα γίνονται πλέον διαφορετικά.

Η Επιτροπή των ειδικών επιστημόνων βρίσκεται σε σύσκεψη για να διατυπώσει με ακρίβεια τα πρωτόκολλα με βάση τα οποία θα γίνονται οι μετακινήσεις και αύριο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Μέχρι στιγμής μετακινήσεις επιτρέπονται σύμφωνα με το thetoc.gr  μόνο για ειδικές περιπτώσεις μονίμων κατοίκων, δημοσίων υπαλλήλων και επιχειρηματιών η για λόγους που πιστοποιούνταν γραπτώς και επισήμως η για λόγους υγείας και οι πτώσεις για παράδειγμα ήταν ελάχιστες. Τα μέτρα δε που λαμβάνονταν, υπάκουαν στους γενικούς κανόνες της κοινωνικής απόστασης.

Τι επιτρέπεται από Δευτέρα

Από την Δευτέρα αναμένεται η κίνηση να αποκατασταθεί- έως ένα σημείο τουλάχιστον- αλλά οι όροι και οι προϋποθέσεις για την μετακίνηση θα οριστούν και θα διευκρινιστούν από την ειδική Υγειονομική επιτροπή και θα ανακοινωθούν αύριο.

Για τα νησιά η μετακίνηση θα ανοίξει στις 25 Μαϊου ενώ υπάρχει ενδεχόμενο και σχέδιο να επιτραπεί ενδεχομένως η μετακίνηση στα νησιά του Αργοσαρωνικού ακόμα και νωρίτερα. Αλλά είναι ένα ενδεχόμενο που ακόμα συζητείται και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, δήλωσε ότι προς το παρών δεν επιτρέπεται ούτε η μετακίνηση στην Εύβοια ούτε στην Σαλαμίνα ή την Λευκάδα.

Νωρίτερα από το αρχικό πλάνο, προσανατολίζεται η κυβέρνηση ( με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών) να ανοίξουν και τα τουριστικά καταλύματα. Το πότε όμως θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και την γνωστή καμπύλη R0.

Πελώνη: Θέμα ωρών οι ανακοινώσεις

Tην Παρασκευή 15 Μαΐου πιθανότατα θα ανακοινωθούν τα ακριβή πρωτόκολλα τα οποία επεξεργάζεται η υγειονομική επιτροπή για τις εσωτερικές μεταφορές, εν όψει και του ανοίγματος των μετακινήσεων για την Ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη στις 18 Μαΐου , δήλωσε στο ΣΚΑΙ 100,3 η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα μπορέσουμε πιθανότατα να πούμε περισσότερα για το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό.

Χαρακτήρισε τεστ για το πως μπορεί να κάνει κάποιος διακοπές εν μέσω πανδημίας, το πως θα λειτουργήσουν οι οργανωμένες παραλίες, που ανοίγουν το Σάββατο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια