Επιδότηση 5.000 ευρώ ανά αγρότη - Ανοίγει ο δρόμος

Ελλάδα
Επιδότηση 5.000 ευρώ ανά αγρότη - Ανοίγει ο δρόμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι θα πάρουν τα χρήματα- Το θέμα είχε αναδείξει προ ημερών και το neakriti.gr

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, σε τηλεοπτική συνέντευξη υποστήριξε, ότι κάθε πληττόμενος αγρότης είναι πολυπιθανό θα λάβει επιδότηση μέχρι 5.000 ευρώ και κάθε αγροτική επιχείρηση μέχρι 50.000 ευρώ.

Όπως τόνισε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, τα χρήματα αυτά θα προέλθουν από ευρωπαϊκά κονδύλια και το συνολικό ποσό θα είναι περίπου 41.000.000 ευρώ. Επίσης θα επιδοτηθούν και οι κτηνοτρόφοι, αλλά από κρατικά κονδύλια.

Όπως είπε ο κ. Βορίδης, η τελική έγκριση από την ΕΕ για το πρόγραμμα αυτό θα δοθεί τον επόμενο μήνα και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουν οι αγρότες για να επιδοτηθούν. Η δε διαδικασία θα γίνει μέσω πλατφόρμας του Υπουργείου, που είναι ήδη σε λειτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι σχετικό θέμα είχε δημοσιεύσει προ ημερών το neakriti.gr αναφερόμενο στην πρόταση από τον Επίτροπο Γεωργίας για στήριξη των πληττόμενων από τον κορωνοϊό παραγωγών.

Αναλυτικότερα, όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πολωνός επίτροπος Γεωργίας Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, «έχουμε υιοθετήσει ένα νέο μέτρο για τη στήριξη των παραγωγών και των μικρών επιχειρήσεων αγροδιατροφής που αντιμετωπίζουν την κρίση του κορωνοϊού. Το 2020, οι χώρες της Ε.Ε. θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα υπόλοιπα χρήματα του ΕΓΤΑΑ για πληρωμές έως 5.000 ευρώ ανά αγρότη και 50.000 ευρώ ανά μικρομεσαία επιχείρηση».

Ο κ. Βορίδης στη σημερινή του συνέντευξη, αναφέρθηκε και στο θέμα των ανέργων οι οποίοι θα θελήσουν να δουλέψουν σε αγροτικές εργασίες συγκομιδής, ξεκαθαρίζοντας πως θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, παράλληλα με την αμοιβή τους.

Τέλος και με αφορμή τις οδηγίες της Κομισιόν για τον τουρισμό, τις θέσεις στα αεροπλάνα, αλλά και τους περιορισμούς στις οργανωμένες παραλίες που ανοίγουν, υποστήριξε ότι το ζητούμενο αυτή την εποχή είναι να βρεθεί η χρυσή τομή.

Αν το ζητούμενο είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας, τότε δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία οικονομική δραστηριότητα και οι επιπτώσεις θα είναι ανυπολόγιστες. Αν από την άλλη θα αφήσουμε τις επιχειρήσεις να λειτουργούν χωρίς περιορισμούς, τότε οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία θα είναι τραγικές. Άρα το ζητούμενο είναι να υπάρξει ένας συμβιβασμός.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

dikaiologitika

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News