Υιοθεσίες & αναδοχές: Αντίστροφη μέτρηση για την εκπαίδευση υποψήφιων γονέων

Ελλάδα
Υιοθεσίες & αναδοχές: Αντίστροφη μέτρηση για την εκπαίδευση υποψήφιων γονέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκλήρωση τριήμερων εκπαιδευτικών σεμιναρίων κατάρτισης των εκπαιδευτών - Επιταχύνεται η διαδικασία εντός πανδημίας

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης εκπαιδευτών υποψήφιων γονέων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τις αναδοχές και τις υιοθεσίες. Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει ο κύκλος σεμιναρίων των υποψήφιων γονέων.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Τετάρτη 13 Μαΐου το Υπουργείο Εργασίας ολοκλήρωσε το εντατικό τριήμερο των ψηφιακών εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την επιστημονική κατάρτιση των εκπαιδευτών. Πάνω από 130 επαγγελματίες στο χώρο της παιδικής προστασίας που εργάζονται σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στις κοινωνικές υπηρεσίες των Περιφερειών ολοκλήρωσαν επιτυχώς την εκπαίδευσή τους. Οι πιστοποιημένοι πλέον εκπαιδευτές θα ξεκινήσουν στο τέλος του μήνα κύκλο σεμιναρίων σε υποψήφιους ανάδοχους και θετούς γονείς.

Αξίζει να σημειωθεί πως τους προηγούμενους μήνες το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ολοκλήρωσαν την καταγραφή όλων των παιδιών στην Ελλάδα που διαμένουν σε δομές παιδικής προστασίας. Τηρώντας πιστά το χρονοδιάγραμμα. Οι προσπάθειες της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου, επικεντρώνονται πλέον στην έναρξη της διαδικασίας συνταιριάσματος παιδιών με οικογένειες μέσω της λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος Αναδοχής-Υιοθεσίας anynet.gr.

Για την ολοκλήρωση των σεμιναρίων η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Η ολοκλήρωση του τριημέρου εκπαιδευτικών σεμιναρίων διασφαλίζει πως πλέον υπάρχει μια μεγάλη δεξαμενή ειδικών που μπορούν να εκπαιδεύσουν τους υποψήφιους γονείς, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία. Με καθημερινή προσπάθεια και σε απόλυτο συντονισμό με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και τις σχετικές υπηρεσίες των Περιφερειών, υλοποιούμε βήμα- βήμα το όραμα να υπάρξει Μια Οικογένεια για Κάθε Παιδί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News