Σε καραντίνα 96 νοσηλευτές και γιατροί στον Ευαγγελισμό

Ελλάδα
Σε καραντίνα 96 νοσηλευτές και γιατροί στον Ευαγγελισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

7ήμερη προληπτική καραντίνα σε γιατρούς και νοσηλευτές που ήρθαν σε επαφή με ασθενή που είχε μολυνθεί από κορωνοϊό

Σε καραντίνα μπαίνουν 96 νοσηλευτές και γιατροί του Ευαγγελισμού, σύμφωνα με την ΕΡΤ, καθώς ήρθαν σε επαφή με ασθενή που είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Μεταξύ των 96 νοσηλευτών και γιατρών δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι κάποιος έχει νοσήσει, ωστόσο θα μπουν σε 7ήμερη προληπτική καραντίνα.

Συναγερμός στο Ελπίς

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια που εργάζονται στο νοσοκομείο Ελπίς.

Ήδη γίνεται ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τον ιστότοπο eleytherostypos.gr, ενώ γίνεται απολύμανση στην Καρδιολογική και Παθολογική πτέρυγα του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πριν μια εβδομάδα εισήχθη ασθενής ύποπτο κρούσμα στη β παθολογική κλινική του νοσοκομείου οπού του έγινε τεστ και βγήκε αρνητικό και αμέσως μετά μεταφέρθηκε στη β χειρουργική όπου νοσηλεύονται παθολογικά περιστατικά.

Μετά από τρεις ημέρες εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού και του ΄έγινε και δεύτερο τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

Στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός και μπήκε σε καραντίνα η κλινική και 25 γιατροί και νοσηλευτές. Από την πρώτη στιγμή γίνονται τεστ σε γιατρούς και νοσηλευτές και νοσούν μέχρι τώρα δύο ασθενείς, δύο γιατροί και μια νοσηλεύτρια.

Σήμερα υπήρξε άλλο ένα περιστατικό στη καρδιολογική κλινική με ασθενή θετική στον κορωνοϊό. Μια γιατρός είναι θετική στον ιό. Η καρδιολογική κλινική μπαίνει και αυτή σε καραντίνα ενώ θα ληφθούν δείγματα από το προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι ζητούν το Νοσοκομείο να τεθεί σε καραντίνα και να σταματήσει να εφημερεύει. Ζητούν επίσης να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News