H απάντηση του Δ. Παπαδημούλη για τα ακίνητα και τις καταθέσεις

Ελλάδα
H απάντηση του Δ. Παπαδημούλη για τα ακίνητα και τις καταθέσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

''Φωτιές" 'αναψε το πόθεν έσχες

Με εμφάνισή του στον τ/σ «Open», μέσω Skype, στην εκπομπή του Ά. Παυλόπουλο και της  Ντ. Κουτροκόη, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης,απάντησε στην επίθεση που- όπως είπε- δέχεται τις τελευταίες ώρες, ύστερα από τη δημοσίευση των πόθεν έσχες των βουλευτών, αποκαλύπτοντας όπως υποστήριξε όλη την αλήθεια πίσω από τη λασπολογία, ενώ ζήτησε από τον Κ. Μητσοτάκη να γίνει πιο διεκδικητικός στο θέμα των ευρωομολόγων.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δέχθηκα επίθεση οργανωμένη με nonpaper που έστειλε η ΝΔ – Πίσω από τα οκτώ ακίνητα του Παπαδημούλη η ΝΔ θέλει να κρυφτούν τα δανεικά κι αγύριστα, τα 125 ακίνητα ενός υπουργού της και τα πολλά πανάκριβα ακίνητα στο εξωτερικό του πρωθυπουργού

Δέχθηκα μια επίθεση, νομίζω, οργανωμένη με nonpaper που έστειλε η ΝΔ και έχω την ευκαιρία τώρα να δώσω όλες τις εξηγήσεις, γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Η γυναίκα μου προέρχεται από εύπορη οικογένεια, οι ευρωβουλευτές έχουμε υψηλές αποδοχές, άρα η προέλευση των χρημάτων που δηλώνονται στο πόθεν έσχες είναι νόμιμη, φορολογημένη και πεντακάθαρη. Εγώ τα δηλώνω όλα και δεν τα κρύβω ούτε σε offshore, ούτε σε θυρίδες, ούτε σε κρυφούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, μέσω αχυρανθρώπων.

Οι ευρωβουλευτές όλων των χωρών δεν αμειβόμαστε από τον κρατικό, αλλά από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, και δεν έχω διαχειριστεί ούτε ένα ευρώ από κρατικό χρήμα. Επίσης, δεν έχω πάρει, ούτε έχω αυτή τη στιγμή, ούτε ένα ευρώ δάνειο και δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ στο δημόσιο και την εφορία.

Δέομαι αυτή την επίθεση από τη ΝΔ στο θέμα αυτό, γιατί θέλει να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και πίσω από τα οκτώ ακίνητα του Παπαδημούλη να κρυφτούν τα δανεικά κι αγύριστα, τα 125 ακίνητα ενός υπουργού της ΝΔ ή τα πολλά πανάκριβα ακίνητα στο εξωτερικό του πρωθυπουργού.

Εάν έκρυβα την αγορά των οκτώ ακινήτων, με το να τα κρύβω σε ελβετικούς λογαριασμούς πίσω από αχυρανθρώπους, να τα έχω σε θυρίδες ή να τα κρατώ στο εξωτερικό, τότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά

Κι επειδή δεν μου αρέσει η λογική του συμψηφισμών, έρχομαι στα οκτώ ακίνητα. Είναι διαμερίσματα της δεκαετίας του ’50 και του ’60 στις περιοχές Αχαρνών και Βικτωρίας κι αυτά μπορεί κανείς να τα δει μελετώντας το πόθεν έσχες. Έφερα χρήματα από το εξωτερικό για να αγοραστούν αυτά τα ακίνητα, τα οποία αγοράστηκαν πριν από 2,5 χρόνια στις τιμές της αγοράς, όχι από πλειστηριασμό, όπως ψευδώς λένε, και μεταβιβάστηκαν και τα οκτώ -τα έξι με υψηλή και τα δύο με πλήρηκυριότητα- την ίδια χρονιά στα δύο παιδιά μου, για τα οποία είμαι περήφανος.

Εάν έκανα κάτι άλλο, να τα κρύβω σε ελβετικούς λογαριασμούς πίσω από αχυρανθρώπους, να τα έχω σε θυρίδες ή να τα κρατώ στο εξωτερικό, τότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Νομίζω ότι τη ΝΔ δεν την ενοχλούν τα οκτώ ακίνητα του Παπαδημούλη. Γιατί αν την ενοχλούσαν αυτά, θα έπρεπε να την ενοχλούν και τα 125 πολύ ακριβά ακίνητα υπουργών της. Την ενοχλούν η δράση μου και οι απόψεις μου, οι οποίες παραμένουν ίδιες και σταθερές όλα αυτά τα χρόνια.

Ο θεσμός του πόθεν έσχες έχει καταντήσει μια παρωδία, γιατί δεν γίνεται έλεγχος - Έλεος πια με την υποκρισία, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά

Ο θεσμός του πόθεν έσχεςέχει καταντήσει μια παρωδία, γιατί δεν γίνεται έλεγχος. Εγώ πρωτοεκλέχθηκαευρωβουλευτής το 2004. Επειδή είχα παντρευτεί μια γυναίκα, με την οποία είμαστε μαζί από παιδιά, με σημαντική περιουσία, η οποία κληρονόμησε από τους γονείς της και μετρητά και ακίνητα, κι επειδή είχα δουλέψει κι εγώ κι η γυναίκα μου 25 χρόνια, εγώ ως μηχανικός, το 2004 που έκανα πρώτη φορά δήλωση πόθεν έσχες, σύμφωνα με τα δηλωμένα εμφανιζόμουν πλουσιότερους από τους κυρίους Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου και Κων/νο Μητσοτάκη. Έλεος πια με την υποκρισία, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Όλα αυτά τα χρόνια έχω δώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τη στήριξη κοινωνικών δράσεων, μέσω του ταμείου του ΣΥΡΙΖΑ. Κι επειδή κάποιοι είπαν πάλι ψέματα, ότι δεν έχω δώσει ούτε ένα ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να πω ότι πάλι μέσω του ΣΥΡΙΖΑ έχω δώσει χιλιάδες ευρώ, που έγιναν δωρεές στο νοσοκομείο της Καστοριάς.

Είμαι περίπου 10 χρόνια ευρωβουλευτής, διανύω την τελευταία μου θητεία, εκλέχτηκα πριν από έναν περίπου χρόνο πρώτος στη λίστα των ευρωβουλευτών, όπου με ψήφισαν περίπου 300.000 άνθρωποι, και δεν σκοπεύω να μείνω αιωνίως στην πολιτική. Έχω, επίσης, εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, που σημαίνει ότι εκπροσωπώ τη χώρα μου στο εξωτερικό.

Το ότι είμαι ένας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που έχω παράλληλα και μια διεθνή διακεκριμένη θέση, με καθιστά στόχο της ΝΔ. Ας με χτυπήσουν για τις απόψεις μου, όχι όμως με ψέματα και με λάσπη.

Ο Κ. Μητσοτάκης να γίνει πιο διεκδικητικός, ζητώντας ευρωομόλογα, ισχυρό Ταμείο Ανασυγκρότησης κι όχι δάνεια, αλλά επιχορηγήσεις – Η κυβέρνηση έκανε μεγάλο λάθος που δεν πήρε ισχυρά εμπροσθοβαρή μέτρα για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Μέχρι στιγμής η αντίδραση της Ευρώπης είναι ανεπαρκής, εξαιρετικά καθυστερημένη, στηριζόμενη σε ένα κυνικό έλλειμμα αλληλεγγύης των κυβερνήσεων της Γερμανίας και της Ολλανδίας απέναντι στον Νότο. Κι αν καταρρεύσει ο Νότος με μια νέα κρίση χρέους –και Νότος είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία- τότε θα καταρρεύσει κι η Γερμανία, γιατί το 70% των εξαγωγών της είναι εντός της ΕΕ.

Γι’ αυτό πιστεύω ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να ορθώσει ανάστημα και να γίνει πιο διεκδικητικός, όπως είναι οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας, ζητώντας ευρωομόλογα, ισχυρό Ταμείο Ανασυγκρότησης κι όχι δάνεια, αλλά επιχορηγήσεις. Πιστεύω, επίσης, ότι έκανε μεγάλο λάθος η κυβέρνηση της ΝΔ που δεν πήρε ισχυρά εμπροσθοβαρή μέτρα για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Γι’ αυτό δυστυχώς πολύ φοβάμαι ότι στην Ελλάδα θα έχουμε τη μεγαλύτερη ύφεση και έκρηξη της ανεργίας, που θα οδηγήσει όχι μόνο σε πολλούς ανέργους, αλλά και σε μεγάλη μείωση μισθών, καθώς και σε μεγάλη υποχώρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News