Ανοίγουν το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες

Ελλάδα
Ανοίγουν το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Σάββατο 16 Μαΐου ξεκινούν τη λειτουργία τους οι οργανωμένες πλαζ

Ανοιχτές θα είναι το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαΐου οι οργανωμένες παραλίες όλης της Ελλάδας, μετά από απόφαση της Κυβέρνησης.

Η Επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξουν οργανωμένα πλέον οι χώροι όπου θα μπορέσουν να βρεθούν «συντεταγμένα» και «προστατευμένα» οι πολίτες που θα επιλέξουν αυτήν την έξοδο. Και αντί να συγχρωτίζονται όλοι, χωρίς αποστάσεις και μέτρα υγιεινής, σε παγκάκια στις πλατείες και στα πάρκα και σε πάνω στην άμμο, στα κοντινά παράκτια σημεία, να πραγματοποιήσουν την αναγκαία για όλους έξοδο σε συνθήκες ασφάλειας για τη δημόσια υγεία.

Έτσι ελήφθη η απόφαση να ανοίξουν οι οργανωμένες πλαζ λόγω του καύσωνα που θα έχουμε το Σαββατοκύριακο.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας.

Από 25 Μαΐου η ελεύθερη μετακίνηση στα νησιά

Έχει ήδη ανακοινωθεί από την κυβέρνηση πως τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα ξεκινήσει η ελεύθερη μετακίνηση από νομό σε νομό, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να μεταβούν και στην Κρήτη, η οποία γίνεται το πρώτο νησί που ανοίγει μετά την άρση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες  μία εβδομάδα αργότερα στις 25 Μαΐου θα ακολουθήσει το άνοιγμα όλων των νησιών. Οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα είτε κοντά στην Αθήνα στα νησιά του Αργοσαρωνικού (Ύδρα, Σπέτσες, Πόρος, Αίγινα, Αγκίστρι, Σαλαμίνα), είτε και σε όλη την επικράτεια στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ  "ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ"

Η κατάσταση που επικρατεί, ειδικά σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, με τον κόσμο να συνωστίζεται στις ελάχιστες ελεύθερες ακόμη παραλίες, τη στιγμή που οι μεγάλες ιδιωτικές παραμένουν κλειστές, είναι απαράδεκτη. Είναι προφανές ότι η αυτονόητη ανάγκη για αναψυχή, με συνθήκες ασφάλειας, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί όταν παραμένουν κλειστές για το λαό οι ιδιωτικοποιημένες παραλίες, αλλά κι όταν η πρόσβαση σε αυτές γίνεται με πανάκριβο εισιτήριο.

Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους δήμους, οφείλει να εξασφαλίσει όχι μόνο να ανοίξουν οι παραλίες, αλλά αυτό να γίνεται με ελεύθερη είσοδο, προκειμένου και τα φαινόμενα συνωστισμού να αποφευχθούν και το δικαίωμα του λαού να εξασφαλιστεί.

Πηγή: eleftherostypos.gr, protothema.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News