Ελλάδα

Δίκη Τοπαλούδη: «Καταπέλτης» η Εισαγγελέας - «Η Ελένη πήγε σαν πρόβατο στη σφαγή»

Ολοκληρώνεται η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Καταπέλτης ήταν η Εισαγγελέας απέναντι στους δύο κατηγορούμενους για τον βιασμό και τη δολοφονία της Τοπαλούδη στη αγόρευση της την Τρίτη και όπως τόνισε ο ένας προσέλκυε τα κορίτσια και ο άλλος πλήρωνε για να τα μοιράζονται». Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε σε modus operandi των δυο κατηγορουμένων διαχωρίζοντας τον ρόλο καθενός τους.

Με την αγόρευση της εισαγγελέως ολοκλρώνεται η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η Ελένη πήγε «σαν πρόβατο επί σφαγή»

Με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας να συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και μέσα σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Στην εισαγωγή της η εισαγγελέας αναφέρθηκε εκτενώς στην ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης υπόθεσης την οποία, όπως είπε, παρακολουθεί από την αρχή, και διαισθάνονταν ότι θα την αναλάβει. Κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας είναι «καταπέλτης» για τους δυο κατηγορούμενους, ενώ η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης που βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στην αίθουσα ξέσπασε κατά των δυο κατηγορουμένων, ζητώντας να τους κοιτάξει στο πρόσωπο.

Αρχίζοντας την αγόρευσή της στο δικαστήριο η εισαγγελέας ανέφερε: «Αυτή την υπόθεση της Ελένης -Ελένη θα την λέω εγώ- την παρακολουθούσα από τη στιγμή που έγινε. …Αυτή η υπόθεση με συγκλόνισε, την παρακολουθούσα από την αρχή εκτενώς. (…) Για κάποιο λόγο ανεξήγητο διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας… Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή. (…) Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό ώρα που να μην με καταδιώκει με την καλή έννοια αυτή η υπόθεση».

Η εισαγγελέας εστίασε ιδιαίτερα στην ανάγκη να ειπωθεί η αλήθεια στη δίκη. Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είπα στον κ. Τοπαλούδη μην ανησυχείτε, «εγώ ζω με αυτή την κοπέλα»... Όταν ένας δικαστής έχει διαβάσει πολύ καλά μια υπόθεση και επειδή πολλά ακούστηκαν ότι θα λήξει το 18μηνο, έλεγα «αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου». Άκουσα τη φωνή της μητέρας, που έλεγε «θέλω να μάθω τι έγινε». Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά... Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ ότι θα βγει η αλήθεια. Άκουσα ότι δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Εξεπλάγην. Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ τόσο καιρό. Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί. (…) Από την αρχή δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπόν την αλήθεια. (…) Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι».

Στο σημείο αυτό, η εισαγγελέας απευθύνθηκε στην μητέρα της Ελένης που παρακολουθούσε την αγόρευσή της και της είπε: «Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε γιατί έχετε και άλλο παιδί, να μου κάνετε τη χάρη». Συνεχίζοντας η εισαγγελέας κοιτώντας τους γονείς της αδικοχαμένης Ελένης, είπε: «Αυτό που καλύτερα απηχεί την αλήθεια, που θέλετε να ακούσετε έιναι ότι το παιδί σας, ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέας της έδρας. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε -αν πιέζανε- ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη».

Η εισαγγελέας ανέφερε ακόμη πως όλα τα δικαιώματα των κατηγορουμένων τηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης -«μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε» είπε- απαντώντας έτσι σε δηλώσεις της υπεράσπισης. Αναφέρθηκε επίσης σε πλημμέλειες της ανάκρισης λέγοντας ότι θα πρέπει να υπήρχαν και άλλες δικογραφίες βιασμού ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ χαρακτήρισε μεγάλη τύχη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης το γεγονός ότι ανέλαβε το Λιμενικό Σώμα εξαρχής και ο επικεφαλής του Θ. Ζόβας. Μάλιστα, όπως ανέφερε, υπήρξαν, προσπάθειες ώστε η υπόθεση να φύγει από τα χέρια του. «Δε θέλω να υπονοήσω ότι ο επιφανής πατέρας του Ροδίτη έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσουν το παιδί του…», είπε η εισαγγελέας.

«Εσύ τις προσέλκυες και ο άλλος πλήρωνε»
Η εισαγγελέας εξέτασε τον αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο που απολογήθηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δικαστηρίου, αμφισβητώντας βασικούς υπερασπιστικούς ισχυρισμούς και των δύο, με βασικό αυτόν ότι ήταν το θύμα που ζήτησε ερωτική συνεύρεση με τους κατηγορούμενους.
«Εσύ τις προσέλκυες και ο άλλος πλήρωνε για να τις «μοιράζεστε»» είπε στον αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο που ολοκλήρωσε την Τετάρτη την απολογία του. Ο νεαρότερος κατηγορούμενος δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων και από την εισαγγελική λειτουργό και από μέλη του Δικαστηρίου ενώ ερωτήσεις υπέβαλλαν και ο ένας στον άλλον οι δύο κατηγορούμενοι, με τον μεταξύ τους διάλογο ωστόσο να μην εξελίσσεται σε κάτι περισσότερο από την ανταλλαγή ερωτήσεων «εγώ τι της έκανα; εσύ τι της έκανες!».
Από τις απαντήσεις τού κατηγορούμενου προέκυψε πως με τον συγκατηγορούμενο του Ροδίτη, προσέλκυαν κορίτσια και πως λίγες μέρες πριν το έγκλημα είχαν ξεκινήσει να πάνε στο εξοχικό του Ροδίτη με άλλα δύο κορίτσια που ο ίδιος είχε προσελκύσει, πλην όμως, η μία από τις δύο προέβαλε κάποια δικαιολογία και είχαν γυρίσει πίσω. Ο κατηγορούμενος ανέφερε μάλιστα πως «τον πείραξε που αυτές είπαν ψέματα» και πως το πήρε εγωιστικά.

Η μητέρα της Ελένης ξέσπασε κατά τη διαδικασίας και, απευθυνόμενη στους δυο νεαρούς κατηγορούμενους, τους ζητούσε να την κοιτάξουν κατά πρόσωπο…

Η αγόρευση της εισαγγελέως συνεχίζεται.

Γιάννης Τοπαλούδης: Όταν μένουμε μόνοι μας βιώνουμε τον πόνο
Στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» παρενέβη και ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού, Γιάννης Τοπαλούδης, ο οποίος μίλησε για τον αγώνα που δίνει για τη δικαίωση της μνήμης του παιδιού του. «Οι ψυχικές δυνάμεις ενός ανθρώπου που έχασε έτσι το παιδί του δεν έχουν όρια» ανέφερε ο κ. Τοπαλούδης, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να γεμίζουμε τις τσέπες τους με χρήματα, αλλά την καρδιά τους με αγάπη».
«Όταν κλείνει η πόρτα και μένουμε μόνοι μας στο σπίτι, οι τρεις και όχι τέσσερις, βιώνουμε τον πόνο μας» συμπλήρωσε ο πατέρας της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη.

Κούγιας: Έχει φανεί ο χαρακτήρας των δύο κατηγορούμενων
Όπως τόνισε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στην επιλογή των κατηγορουμένων να βγουν «εκτός υπερασπιστικής λογικής», σημειώνοντας ότι έχουν βγάλει τον χαρακτήρα τους, τονίζοντας ότι αυτό βοηθά αρκετά το δικαστήριο για την κρίση του.
Παράλληλα, ο συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη υπογράμμισε το ενδιαφέρον που υπάρχει σε όλο το πανελλήνιο για τη δίκη. «Είναι από τις μεγάλες δίκες στην Ελλάδα» τόνισε και πρόσθεσε ότι είναι μεγάλο το ενδιαφέρον από οικογένειες προκειμένου να αντιμετωπίσουν ανάλογες εφηβικές συμπεριφορές και να προλάβουν ίδια γεγονότα.

Πηγή: in.gr, protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια