Ελλάδα

Τα πρώτα δύο κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε πρόσφυγες στα νησιά

Δύο νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες θετικοί στον νέο κορωνοϊό

Φιλοξενούνται στη δομή καραντίνας που στήθηκε πρόσφατα στον Δήμο Δυτικής Λέσβου

Μεγάλη κινητοποίηση στη Λέσβο, μετά από την επιβεβαίωση δύο κρουσμάτων κορωνοϊού στη δομή καραντίνας που στήθηκε πριν από λίγες μέρες στο βόρειο τμήμα του νησιού. Πρόκειται για τα πρώτα κρούσματα COVID-19 σε προσφυγικό πληθυσμό στα νησιά.

Στη δομή που βρίσκεται στην περιοχή των Μεγάλων Θέρμων, μεταξύ Εφταλούς και Σκάλας Συκαμνιάς, στα όρια του Δήμου Δυτικής Λέσβου, φιλοξενούνται προσωρινά οι νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες σε συνθήκες καραντίνας. Εκεί βρίσκονται 70 άτομα που έφτασαν με δύο βάρκες (51 και 19 άτομα αντίστοιχα) στις ακτές της Λέσβου τις πρώτες μέρες του Μαΐου.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έκανε τυχαία δειγματοληψία σε έναν αριθμό προσώπων και δύο από τα δείγματα βγήκαν θετικά στο νέο ιό, παρόλο που όλοι είναι ασυμπτωματικοί. Σύμφωνα με τον ιστότοπο stonisi.gr, αύριο, Τετάρτη πρόκειται να ελεγχθεί το σύνολο των διαμενόντων στη συγκεκριμένη δομή.

Η δομή καραντίνας δημιουργήθηκε πριν από λίγες μέρες στην περιοχή όπου παλιότερα λειτουργούσε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας της διεθνούς οργάνωσης IRC. Αντίστοιχες δομές λειτουργούν επίσης, στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, καθώς και στα άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σ αυτές μεταφέρονται σε συνθήκες απομόνωσης οι νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες, για λόγους αποφυγής πιθανής μετάδοσης COVID-19 στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια