Τηλεδιάσκεψη Μ.Κεφαλογιάννη με Ελίζα Φερέιρα για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης των 100 δις ευρώ

Ελλάδα
Τηλεδιάσκεψη Μ.Κεφαλογιάννη με Ελίζα Φερέιρα για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης των 100 δις ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τηλεδιάσκεψη με την Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Ελίζα Φερέιρα ενόψει της σημερινής παρουσίασης της Έκθεσης για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης των 100 δις ευρώ»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης μοναδικός εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Έκθεσης για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης των 100 δις ευρώ θα παρουσιάσει σήμερα στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΕΚ το προσχέδιο της έκθεσης που αποτελεί την πρώτη νομοθετική πρόταση που εφαρμόζει τις προτεραιότητες που καθορίζονται στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης αποτελεί το βασικό εργαλείο ώστε να διασφαλιστεί ότι η μετάβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς μία κλιματικά ουδέτερη οικονομία θα πραγματοποιηθεί με δίκαιο τρόπο χωρίς κανείς να μείνει στο περιθώριο. 

Το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης είναι μία καινοτόμα ευρωπαϊκή πολιτική αλληλεγγύης και δικαιοσύνης που θα συμβάλλει στη στήριξη των περιοχών και των ανθρώπων που πλήττονται περισσότερο από την απολιγνιτοποίηση με κεφάλαια που θα ξεπεράσουν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

 Στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίασης ο Έλληνας ευρωβουλευτής χθες αντάλλαξε απόψεις μέσω τηλεδιάσκεψης με την Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Ελίζα Φερέιρα για αυτή την καινοτόμα ευρωπαϊκή πολιτική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News