Πρακτική άσκηση: Διευκρινίσεις για το ζήτημα χορήγησης αποζημίωσης 800 ευρώ

Ελλάδα
Πρακτική άσκηση: Διευκρινίσεις για το ζήτημα χορήγησης αποζημίωσης 800 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτηση προς την κυβέρνηση

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας κατέθεσαν 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του βουλευτή Β’ Πειραιά Γ. Ραγκούση  με θέμα της την αποζημίωση των 800 ευρώ για  εργαζόμενους που κάνουν πρακτική άσκηση.

Οι βουλευτές την Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν πως σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση οι πρακτικές ασκήσεις έχουν ανασταλεί από την αρχή της πανδημίας και στην ΕΡΓΑΝΗ οι συμβάσεις εργασίας των ασκουμένων εμφανίζονται ως ενεργές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ ούτε από τον εργοδότη στον οποίο κάνουν την πρακτική τους άσκηση, αλλά ούτε κι από το δεύτερο εργοδότη, για όσους εξ αυτών έχουν παράλληλη εργασία.

Το Υπουργείο Εργασίας δεν έχει δώσει μέχρι και σήμερα καμία σαφή οδηγία για την επίλυση του προβλήματος, επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία απέναντι σε χιλιάδες νέους εργαζόμενους, που έχουν βρεθεί τους τελευταίους δύο μήνες χωρίς δουλειά και χωρίς το παραμικρό εισόδημα και εξακολουθούν να μην γίνονται δεκτοί απ’ το σύστημα, προκειμένου να αποζημιωθούν.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει, ώστε να μπορέσουν να πάρουν την αποζημίωση των 800 ευρώ οι χιλιάδες εργαζόμενοι που κάνουν πρακτική άσκηση;
  2. Με δεδομένο ότι τα μέτρα σταδιακά αίρονται και πολλοί εργαζόμενοι επιστρέφουν στις εργασίες τους, τι προβλέπεται για όλους εκείνους, οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να λάβουν την παραμικρή ενίσχυση;

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News