Ελλάδα

Bild: «Το καλοκαίρι σώθηκε» - Πως θα διασωθεί ο τουρισμός στην Ελλάδα

Τι αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα για τη φετινή σεζόν

Με πρωτοσέλιδο «Το καλοκαίρι σώθηκε» κυκλοφόρησε η γερμανική Bild που αναφέρεται στο στοίχημα του τουρισμού για τη φετινή χρονιά. «Η Ελλάδα, η Αυστρία και η Κροατία» θέλουν να ξεκινήσουν οπωσδήποτε», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχέση με τον τουρισμό, ενώ εξηγεί πως κάποιες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα ευελπιστούν ότι θα σώσουν τη φετινή σεζόν. 

Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι ότι «Η Ευρώπη περιμένει με λαχτάρα τους Γερμανούς ταξιδιώτες» και αναλύει τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει οι χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα για να δεχτεί τουρίστες τη φετινή σεζόν.

Τεστ-εξπρές πριν το ταξίδι

Σε ότι αφορά τη χώρα μας η εφημερίδα αναφέρει ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει πρωτόκολλο υγειονομικών μέτρων για την τουριστική σεζόν. Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα χαρακτηριστικά ότι «πριν από την αναχώρησή τους οι τουρίστες θα κάνουν ένα τεστ-εξπρές για τον κορωνοϊό. Τα ξενοδοχεία μειώνουν τη διαθέσιμη χωρητικότητά τους (κατά 50% σύμφωνα με όσα συζητούνται), ενώ πριν από την επιβίβαση στο πλοίο θα γίνεται μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος».

«Αγαπάμε τους Γερμανούς»

Mάλιστα φιλοξενούνται δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ο οποίος αναφέρει ότι στόχος είναι από την 1η Ιούλη η χώρα να δεχτεί και πάλι τουρίστες. Όπως δηλώνει ακόμα «Οι Γερμανοί είναι ο καλύτερος τουριστικός εταίρος μας, τους αγαπάμε».

Ο υπουργός από την πλευρά του επισημαίνει ακόμη ότι θα χρειαστεί να συναφθούν διμερείς συμφωνίες, καθώς, όπως εκτιμά, μια ευρωπαϊκή λύση θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί, επειδή κάθε χώρα βρίσκεται σε διαφορετικό στάδιο της πανδημίας.

Η κατάσταση σε Ελλάδα, Μαγιόρκα, Κύπρο, Κροατία και Βουλγαρία

''Πιστεύετε ακόμα στα μακρινά ταξίδια;'' είναι το τίλος του δημοσιεύματος στο οποίο μιλάει στην Bild ο Φρίντριχ Γιούσεν, επικεφαλής της TUI, του μεγαλύτερου γερμανικού τουρ οπερέιτορ και επισημαίνει ότι «κατ’ αρχάς θα πρέπει η Γερμανία να ανοίξει τα σύνορα. Από κει και πέρα στην πρώτη θέση (των προορισμών) είναι ασφαλώς η Μαγιόρκα. Τα ξενοδοχεία εκεί έχουν μπει σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και μπορούν αμέσως να αρχίσουν να φιλοξενούν επισκέπτες. Το ίδιο καλή προετοιμασία για τον καλοκαιρινό τουρισμό έχουν κάνει Ελλάδα, Κύπρος, Κροατία και Βουλγαρία. Και φυσικά η Αυστρία και η Δανία».

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει σε περίπτωση που σε ένα ξενοδοχείο εμφανιστεί κρούσμα και αν θα επιβληθεί καραντίνα σε όλους τους επισκέπτες. «Αυτό ακριβώς θέλουμε να αποφύγουμε», λέει ο Γιούσεν. «Στην Ελλάδα για παράδειγμα θα υπάρχουν ελεύθερα ξενοδοχεία, ώστε να μεταφερθούν εκεί επισκέπτες, σε περίπτωση που προσβληθούν από τον ιό».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια