Ελλάδα

Ποιες ελληνικές τροφές είναι ασπίδα έναντι στον Κορωνοϊό

Πως ο πρωτογενής τομέας οφείλει να ενεργοποιηθεί για να επιβιώσει η οικονομία της χώρας μας εν μέσω πανδημίας

Την ώρα που ένα τεράστιο  μέρος της  επιστημονικής κοινότητας σε όλο τον κόσμο έχει επικεντρωθεί στην έρευνα για τα φάρμακα και το εμβόλιο που θα αντιμετωπίσουν τον νέο κορωνοϊό, επιστήμονες σε μεγάλα πανεπιστήμια ερευνούν το κατά πόσο η διατροφή μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό.

Το Πανεπιστήμιο του Μίσινγκαν στις ΗΠΑ σε βίντεο που δημιούργησε, ανέλυσε πώς κάποια προϊόντα, όπως το ρόδι, τα καρύδια, τα αμύγδαλα και άλλες τροφές που ενισχύουν την άμυνα απέναντι στον κορωνοϊό μπορούν να λειτουργήσουν σημαντικά, ενώ σε ότι αφορά τη λίστα με τις χώρες που παράγουν τέτοια προϊόντα έβαλαν την Ελλάδα.

Ο καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών και Τοξικολογίας στο τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας του Παν/μίου  Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας, Δημήτρης Κουρέτας μιλώντας στην εκπομπή "Αντιθέσεις" της ΚΡΗΤΗ TV, εξήγησε ότι χρέος της χώρας είναι να παράξει και να καρπωθεί τα ωφελήματα από τέτοιες έρευνες, εξηγώντας πώς μια παραγωγική χώρα που στηρίζεται στον αγροτικό τομέα, δεν μπορεί να μην ευθυγραμμίζεται με αυτό ως προτεραιότητα για την οικονομία της. 

Δείτε το σχετικό video 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια