default-image

Σάλος με υπαίθρια πάρτι σε Αγ. Παρασκευή, Παγκράτι, Ακρόπολη, Λυκαβηττό – Τι φοβούνται οι ειδικοί

Ελλάδα
Σάλος με υπαίθρια πάρτι σε Αγ. Παρασκευή, Παγκράτι, Ακρόπολη, Λυκαβηττό – Τι φοβούνται οι ειδικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πάρτι βάζουν σε κίνδυνο την μετάβαση στη νέα κανονικότητα

Η αρχή έγινε από την Αγ. Παρασκευή και ακολουθούν Παγκράτι, Ακρόπολη, Λυκαβηττός. Δεκάδες νέοι με ποτά στο χέρια απειλούν να βάλουν σε κίνδυνο τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Στη Νέα Σμύρνη έξω από τα μπαρ της μεγάλης πλατείας, οι εικόνες ήταν ανησυχητικές. Ουρές μπροστά από τα καταστήματα που σέρβιραν κοκτέιλ σε πλαστικά ποτηράκια και στη συνέχεια συνωστισμός στους πεζόδρομους αλλά και στα παγκάκια της περιοχής. Οι έλεγχοι και τα περάσματα αστυνομικών ήταν συνεχή, αλλά παρά τις συστάσεις ελάχιστοι αποφάσιζαν να φύγουν. Τα χέρια των μπάρμαν είχαν πάρει φωτιά λόγω της κίνησης, με τη μουσική που έπαιζε να λειτουργεί σαν "κράχτης" .

Ανάλογες εικόνες μπροστά από μπαράκια του Πειραιά, ενώ στην πλατεία του Βαρνάβα η συγκέντρωση του κόσμου μέσα σε λίγα τετραγωνικά ήταν ακόμα πιο πυκνή. Από το απόγευμα ο μη φυλασσόμενος Άρειος Πάγος απέναντι από την Ακρόπολη είχε γεμίσει με κόσμο που είχε στριμωχτεί για να απολαύσει την πανσέληνο θυμίζοντας άλλες εποχές, ενώ οι κάτοικοι της πλατείας Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη …ξενύχτησαν από τα ντεσιμπέλ του υπαίθριου πάρτι στην πλατεία από άτομα που έκαναν υπαίθριο πάρτι μέχρι τις 6 το πρωί.

Ξενύχτι στην Αγία Παρασκευή

Μέχρι τις 2 τα ξημερώματα ξενύχτησαν πάλι οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Αγίου Ιωάννη, στην Παρασκευή, με επικεφαλής αυτή τη φορά σύμφωνα με το thetoc.gr ηγετικό στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κάτι που δείχνει ότι η συγκέντρωση πολιτών στην πλατεία κάθε άλλο παρά αυθόρμητη είναι, ενώ δίνει το …λάκτισμα και έτσι το βράδυ της Τετάρτης οι πλατείες της πρωτεύουσας όπως η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, στα Πετράλωνα, στη Φωκίωνος Νέγρη αλλά και στο πλάτωμα του λόφου του Λυκαβηττού δεν έπεφτε καρφίτσα από τα αυτοκίνητα που είχαν ανέβει μετά από δυο μήνες σχεδόν για να απολαύσουν την πανσέληνο κι να επιδοθούν και στις αγαπημένες τους …κόντρες. Μάλιστα στο δημοφιλή λόφο της πόλης, οι στιγμές συνωστισμού θύμιζαν συναυλία με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο απ’ αυτούς που ανέβαιναν με τα αυτοκίνητά τους για να ρεμβάσουν τη …φωτισμένη Αθήνα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο καλούσαν τον κόσμο να αδειάσει την πλατεία και πραγματοποιούν ελέγχους σε πολίτες. Οι συγκεντρωμένοι ακούγοντας την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., που τους καλούσε να απομακρυνθούν, φώναξαν συνθήματα, όπως "έξω από την πλατεία η αστυνομία"

Aντιδράσεις κατά του δημάρχου

"Έξω τα ΜΑΤ από τη γειτονιά μας", σημειώνει η Μελίνα Αλεφαντή, δημοτική σύμβουλος με το "Φυσάει Κόντρα". Με δήλωσή της που απέστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευή λέει αναλυτικά πως: "Πληροφορήθηκα ότι διμοιρίες ΜΑΤ υπό την επίβλεψη του Δημάρχου επιτέθηκαν απρόκλητα και έριξαν δακρυγόνα σε όσους βρίσκονταν στην πλατεία του Αγ. Ιωάννου σήμερα το βράδυ. Κανένας δήμαρχος ποτέ δεν έχει κάνει ξανά κάτι τέτοιο. Είναι δυνατόν Κε Ζορμπά να πιστεύετε ότι αυτό είναι λύση; ".

Κλείσιμο της πλατείας Αγ. Ιωάννου

Μάλιστα ο κ. Χαρδαλιάς είπε στην ανακοίνωσή του την, Τετάρτη, "Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις μας, χθες επιδόθηκαν σε έναν πετροπόλεμο με την ΕΛΑΣ" ανέφερε σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς, γνωστοποιώντας ότι τα τελευταία λεπτά "ισχυρές δυνάμεις" της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, μετά από την απόφαση για εφαρμογή μέτρων τοπικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, η Πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην Αγία Παρασκευή, όπως περικλύεται στις οδούς Αγίου Ιωάννου, Ελβετίας και Τασοπούλου θα παραμένει κλειστή από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί και μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με τον Υφυπουργό. Η παραπάνω απόφαση "βασίζεται στις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων" τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, καθώς "ο ιός είναι ακόμη εδώ, ο κίνδυνος είναι τεράστιος".

Καμπανάκι σε έντονο ύφος από τους ειδικούς

Όλη μέρα και σε όλους τους τόνους οι ειδικοί ενημέρωναν και προειδοποιούσαν το κοινό ότι δεν πρέπει να παρεξηγεί την μερική και σταδιακή άρση των μέτρων, η οποία δε σημαίνει συναθροίσεις χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις και να δημιουργούνται εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού. Αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες στην Αγία

Παρασκευή, ο κ. Χαρδαλιάς είπε την Τετάρτη στην καθιερωμένη ενημέρωση ότι οι συγκεντρώσεις "δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης, αγνοούν τους επιστήμονες υγείας και τις συμβουλές τους, περιφρονούν τις οδηγίες και τις προειδοποιήσεις του κράτους για τους κινδύνους του συγχρωτισμού, ιδιαίτερα όταν δεν λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης και προστασίας και κυρίως αδιαφορούν για τις ευθύνες τους απέναντι τις ευπαθείς ομάδες και για τις συνέπειες των άσκοπων, μαζικών και χωρίς μέτρα συγκεντρώσεων". Σημείωσε ότι την Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αστυνομικών και χθες "επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του κρατικού μηχανισμού", κάτι που επιβάλλει τη λήψη μέτρων τοπικού χαρακτήρα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News