Έτσι γίνονται οι έλεγχοι στα κομμωτήρια

Ελλάδα
Έτσι γίνονται οι έλεγχοι στα κομμωτήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε το βίντεο

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι της αστυνομίας, αυτή τη φορά, για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Οι έλεγχοι επικεντρώνονται στο εάν τα άτομα που βρίσκονταν εντός των καταστημάτων είναι όσα προβλέπονται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα, καθώς και για να διαπιστώσουν εάν οι υπάλληλοι φορούν μάσκες και γάντια και εάν υπάρχουν αντισηπτικά.

Σε ένα από αυτά, η ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου, κ. Ελένη Σάκου έχει μετατρέψει ένα μικρό παγκάκι έξω από το κατάστημα της σε γραφείο καθώς έχει τοποθετήσει το ημερολόγιο για τα ραντεβού, το τηλέφωνο και τον καφέ της.

«Για να είμαστε λιγότεροι μέσα κάθομαι την περισσότερη ώρα εδώ», μας είπε χαμογελαστά.

Οι δύο δημοτικοί αστυνομικοί έλεγξαν τα τετραγωνικά του καταστήματος, ενώ δύο υπάλληλοι κι ένας πελάτης βρίσκονταν μέσα. Στη συνέχεια, ζήτησαν να δουν το βιβλίο με τα ραντεβού, ενώ έλεγξαν και τα σημεία όπου ήταν τοποθετημένα τα αντισηπτικά.

«Πήραμε όλα τα μέτρα που πρέπει, δηλαδή τα αναλώσιμα όπως μπέρτες, γάντια, μάσκες για όποιον από τους πελάτες θέλει. (Έχουμε) το βιβλίο μας όπου συμπληρώνονται τα ραντεβού με ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα κι ελπίζουμε να πάνε όλα καλά», είπε η κ. Σάκου.

Ο έλεγχος πήγε καλά και όπως ανέφεραν οι Δημοτικοί Αστυνόμοι δεν καταγράφηκε κάποια παράβαση.

Λίγα μέτρα παραπέρα σε ένα άλλο κομμωτήριο, μεγαλύτερο σε τετραγωνικά, ο έλεγχος επίσης δεν έδειξε καμία παράβαση, καθώς τόσο οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι όσο και οι πελάτες τηρούν τα μέτρα προστασίας.

«Η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης διενεργεί ελέγχους σχετικά με τα νέα μέτρα. Οι καταστηματάρχες έχουν συμμορφωθεί και προς το παρόν δεν έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις. Οι έλεγχοι γίνονται κανονικά κι ελπίζουμε ότι όλα θα λήξουν σύντομα», ανέφερε ένας εκ των Δημοτικών Αστυνομικών που πραγματοποιεί τους ελέγχους.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, δεν έχει σημειωθεί παράβαση σε καταστήματα και κατά συνέπεια δεν έχει επιβληθεί κάποιο πρόστιμο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: sputniknews.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News