Ελλάδα

Μετά το σοκ, Εισαγγελική έρευνα το θάνατο του 35χρονου από κορωνοϊό

Έρευνα για ατα αίτια θανάτου και τυχόν ποινικές ευθύνες

Μετά το σοκ που προκάλεσε ο θάνατος του 35χρονου στη Θεσσαλονίκη από κορωνοϊό- καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο νέα θύματα- το λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Προκαταρκτική εξέταση για τυχόν ποινικές ευθύνες αναφορικά με την περίπτωση του θανάτου του 35χρονου, διενεργείται ύστερα από εισαγγελική παραγγελία.

Προηγήθηκε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανου Ζαρκαντζιά προς τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Γιώργο Νούλη, ο οποίος με τη σειρά του παρήγγειλε τη σχετική έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του 35χρονου ξυλουργού και οι συνθήκες νοσηλείας του στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος».

Θα εκτιμηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στο πλαίσιο της έρευνας, που σε πρώτη φάση θα ανατεθεί σε Πταισματοδίκη, αναμένεται να αναζητηθούν το ιστορικό νοσηλείας του 35χρονου και το πιστοποιητικό θανάτου, ενώ αναμένεται να κληθούν για κατάθεση και οι οικείοι του. Αφού συγκεντρωθεί το υλικό και ληφθούν οι καταθέσεις από πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος, το πιθανότερο είναι να διεξαχθεί ιατρική πραγματογνωμοσύνη από επιδημιολόγο ή λοιμωξιολόγο. 

Κατά τις ίδιες πηγές, τα ευρήματα της προκαταρκτικής εξέτασης θα εκτιμηθούν στη συνέχεια από την εισαγγελική Αρχή για το εάν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες από αμέλεια, συνδεόμενες με ιατρικές ενέργειες που έλαβαν χώρα στην περίπτωση του 35χρονου.

Yπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος «έσβησε» στις 21 Απριλίου από κορωνοϊό. 10 μέρες νωρίτερα εμφάνισε, αρχικά, ήπια συμπτώματα. Στη συνέχεια πήγε στο νοσοκομείο γιατί ο πυρετός επέμενε και εκεί η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία. Αρχικά νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου, ωστόσο, από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, η κατάσταση του επιδεινώθηκε, ραγδαία, και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη με πνευμονία που προήλθε από τον κορωνοϊό.Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια