Τραγικό λάθος της ΕΡΤ: «Πέθανε» τον Μίκη Θεοδωράκη και την Ειρήνη Παππά

Ελλάδα
Τραγικό λάθος της ΕΡΤ: «Πέθανε» τον Μίκη Θεοδωράκη και την Ειρήνη Παππά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «συγγνώμη» της Διοίκησης

Σε ένα τραγικό λάθος υπέπεσε η ΕΡΤ, η οποία, στη σελίδα του αρχείου της στο Facebook ανάρτησε δύο ειδήσεις περί θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη και της Ειρήνης Παππά.

Στις αναρτήσεις γινόταν λόγος και για αφιερώματα που θα επρόκειτο να μεταδοθούν από τη δημόσια τηλεόραση. Οι αναρτήσεις κατέβηκαν από το Facebook, ενώ η διοίκηση ήδη ζήτησε δημόσια συγγνώμη.

Το λάθος έγινε – πιθανότατα – όταν υπάλληλος της ΕΡΤ δημοσίευσε τα θέματα που είχαν προετοιμαστεί για να αναρτηθούν στην περίπτωση θανάτου του Έλληνα συνθέτη και της ηθοποιού. Παράλληλα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ακόμη και να υπήρξε ηλεκτρονική παρέμβαση από τρίτους στο λογαριασμό των social media της ΕΡΤ.

Η ανάρτηση για τον Μ. Θεοδωράκη:

Η ανάρτηση για την Ειρήνη Παππά:

Τι ανακοίνωσε η Διοίκηση της ΕΡΤ:

Η διοίκηση της ΕΡΤ προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το συμβάν: «Σε ιστοσελίδα που διατηρεί το Τμήμα Αρχείου της ΕΡΤ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέβηκαν σήμερα το πρωί δύο αναρτήσεις στη «μνήμη» των Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνης Παππά.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ ήδη επικοινώνησε με τους οικείους των δύο κορυφαίων δημιουργών, ζήτησε συγγνώμη για τη δημόσια αυτή απρέπεια και έχει ήδη επιληφθεί για να διερευνηθεί άμεσα πώς έγιναν οι εν λόγω αναρτήσεις».

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News