Συναγερμός για τα υπαίθρια πάρτι – Παρέμβαση της αστυνομίας στην Αγία Παρασκευή

Ελλάδα
Συναγερμός για τα υπαίθρια πάρτι – Παρέμβαση της αστυνομίας στην Αγία Παρασκευή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχία για νέο κίνδυνο διασποράς του ιού

Παρά τις προειδοποιήσεις του Χαρδαλιά τα υπαίθρια πάρτι συνεχίζονται με αποτέλεσμα όλη η προσπάθεια που έχει γίνει στην Ελλάδα να κινδυνεύει να «τιναχτεί» στον αέρα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίστηκε την Τρίτη στη συνέντευξη τύπου φανερά ενοχλημένος με τις εικόνες από το Βόλο, όπου διοργανώθηκε πάρτι με take away ποτά και έκανε σαφές ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται και αν χρειαστεί η πολιτεία θα παρέμβει. Ωστόσο, οι προειδοποιήσεις του υφυπουργού δεν εισακούστηκαν με τα πάρτι να συνεχίζονται.

Επεισόδια στην Αγία Παρασκευή σε… υπαίθριο πάρτι

Στην Αγία Παρασκευή σύμφωνα με το iefimerida.gr στην κεντρική πλατεία της περιοχής πάνω από 300 άτομα πήραν τις μπύρες στο χέρι και έστησαν το δικό τους πάρτι. Το πάρτι έγινε τη Δευτέρα και επαναλήφθηκε και την Τρίτη όταν και παρενέβη η αστυνομία. Ακολούθησαν επεισόδια, καθώς οι παρευρισκόμενοι πετούσαν πέτρες και μπουκάλια με μπύρες που κρατούσαν προς στους αστυνομικούς, χωρίς να έχει αναφερθεί πάντως κάποια προσαγωγή.

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής: Η πλατεία ήταν άβατο ναρκωτικών για χρόνια

Ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, βρέθηκε στο σημείο, ενώ μέσω Facebook έκανε λόγο για σημείο «άβατο» που μέχρι πρόσφατα ήταν σημείο συγκέντρωσης για ναρκωτικά. Έγραψε μάλιστα πως δέχεται και απειλές για την παρουσία της αστυνομίας το βράδυ στην περιοχή, ενώ έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό να προστατευτεί η περιοχή από το πρόβλημα των ναρκωτικών.

 «Η πλατεία του Αϊ-Γιάννη έχει γίνει άβατο εδώ και πολλά χρόνια. Η συντριπτική πλειοψηφία των γύρω κατοίκων της πλατείας δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν. Είχαμε μέχρι πρότινος το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και όχι μόνο. Αυτοί που συγκεντρώνονταν, εκτός ελαχίστων νεαρών από την Αγία Παρασκευή, οι υπόλοιποι έρχονταν από άλλες περιοχές, Σπάτα, Παιανία, Χαλάνδρι, Αιγάλεω, Γλυκά Νερά, Νέα Ιωνία και πάει λέγοντας. Είναι ωραία η πλατεία μας και την αγάπησε όλη η Αττική ή έχουμε καλή πραμάτεια; Μάλλον το δεύτερο. Χθες, σήμερα μετά από πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικών μέσων, με τη λήξη της καραντίνας, μαζεύτηκαν περισσότερα από 800 άτομα!!! Η πόλη μας, η Αγία Παρασκευή, στο θέμα κρουσμάτων κορωνοϊού είναι ΚΑΘΑΡΗ, δηλαδή είχαμε ελάχιστα κρούσματα. Τέτοιου είδους συνωστισμοί αποτελούν ωρολογιακές βόμβες για τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Εκκληση του δήμαρχου Κηφισιάς για τα «ασυλλόγιστα» πάρτι

Εν τω μεταξύ, ο δήμος Κηφισιάς, που είναι ένας από αυτούς με τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα (μαζί με Χαλάνδρι, Νέα Ιωνία, Φιλοθέη-Ψυχικό εντός Αττικής) έκανε έκκληση στους πολίτες να σταματήσουν τα «ασυλλόγιστα πάρτι». Ο δήμαρχος της πόλης, κ. Θωμάκος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, καθώς μπορεί να φέρουν νέα περιοριστικά μέτρα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News