Τσιόδρας: Ένα μήνα πριν το πρώτο επίσημο κρούσμα ο «ασθενής μηδέν» στην Γαλλία

Ελλάδα
Τσιόδρας: Ένα μήνα πριν το πρώτο επίσημο κρούσμα ο «ασθενής μηδέν» στην Γαλλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις άλλες χώρες

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ημερήσια ενημέρωση του, έκανε ειδική αναφορά στην αποκάλυψη πως βρέθηκε, μετά από επανέλεγχο, θετικό κρούσμα κορωνοϊού στη Γαλλία, έναν μήνα πριν το επίσημο πρώτο κρούσμα στην χώρα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα 43χρονο ασθενή που μετά τον επανέλεγχο, επιβεβαιώθηκε ως το πρώτο κρούσμα στις 27/12/19, μολύνοντας στην συνέχεια και την οικογένεια του.

Όπως ανέφερε πρόκειται για τον «ασθενή 0» της Γαλλίας, ενώ είναι πιθανό να υπάρχουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις σε άλλες χώρες.

Ο λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι η αύξηση των εργαστηριακών ελέγχων θα αποκαλύψει και κρυφές εστίες, κυρίως μεταξύ ασυμπτωματικών ασθενών.

Χθες αναφέρθηκε στην Γαλλία πως «ο εντοπισμός του πρώτου μολυσμένου ασθενή έχει μεγάλο επιδημιολογικό ενδιαφέρον καθώς αλλάζει δραματικά την γνώση μας σχετικά με τον SARS COV-2 (τον νέο κορωνοϊό) και την εξάπλωσή του στη χώρα».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απουσία κάποιας σύνδεσης με την Κίνα και τυχόν πρόσφατης επίσκεψής του στο εξωτερικό "υποδηλώνουν ότι η νόσος ήδη εξαπλωνόταν μεταξύ του γαλλικού πληθυσμού στο τέλος Δεκεμβρίου του 2019».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News