Αίθριος καιρός με δυνατούς ανέμους και τοπικές βροχές την Τετάρτη

Κρήτη
Αίθριος καιρός με δυνατούς ανέμους και τοπικές βροχές την Τετάρτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται η αστάθεια - Καλός καιρός με τοπικές βροχές και δυνατούς ανέμους την Τετάρτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο στην Κρήτη με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του θα είναι οι δυνατοί άνεμοι

Ειδικότερα, λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο που βαθμιαία θα αυξηθούν, σύμφωνα με το meteo.gr, και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα κεντρικά ηπειρωτικά, σταδιακά ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.

Πιο αναλυτικά, λίγες νεφώσεις, όπου στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά θα αυξηθούν, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη, τις θερμές ώρες της ημέρας στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο και μετά το απόγευμα στο Βόρειο Αιγαίο και πιθανόν στην Κεντρική Στερεά περιμένουμε την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020.

Πιο αναλυτικά σε Κρήτη και Κυκλάδες, για αύριο Τετάρτη, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 20 βαθμούς), 14 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως 26 βαθμούς), 15 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 25 βαθμούς στην Κρήτη, 12 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, όπου από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο γενικά από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, όπου βαθμιαία θα αυξηθούν περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους μέτριους 4-5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης.

Νεφώσεις σταδιακά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε μέτριους 5 μποφόρ.

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει, ότι σύμφωνα με δελτίο πρόγνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα επικρατήσουν την Τετάρτη 6 Μαΐου (Ε.Μ.Υ./Ε.Μ.Κ. 05-05-2020/13:00) τα κάτωθι φαινόμενα:

Σε Κρήτη και Κυκλάδες, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

  • Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.
  • Ορμούντα επαγγελματικά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου καιρικών φαινομένων.
  • Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  • Τέλος γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News