Η μεγαλύτερη οnline δράση για τις Startup στην Ελλάδα - Πώς να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου!

Ελλάδα
Η μεγαλύτερη οnline δράση για τις Startup στην Ελλάδα - Πώς να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μεγαλύτερη οnline δράση για τις Startup στην Ελλάδα με τα ελεύθερα παρακολούθησης Workshops με σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων σου!

Η Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας  Startup Greece Week επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά, αυτή τη φορά 100% online !  Στόχος της είναι η ανάπτυξη του καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα!

Με τη συμμετοχή σου στο Startup Greece Week μέχρι και τις 10 Μαΐου θα έχεις την ευκαιρία:

να γνωρίσεις επιτυχημένους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και startuppers που θα επικοινωνήσουν γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τον χώρο του επιχειρείν, να δικτυωθείς και να διευρύνεις τις επαφές σου εντός της επιχειρηματικής κοινότητας, να παρακολουθήσεις τα 10 θεματικά πάνελ των πόλεων που συμμετέχουν  / City sessions, να παρακολουθήσεις τα ειδικά θεματικά πάνελ /  Industry Specific Sessions στις κατηγορίες Fail FAST, Biotech / HealthTech, Logistics / On Demand Delivery, Greentech / Energy & Fintech . 

* ΠΡΟΣΟΧΗ. Για να λάβεις μέρος στις παραπάνω δράσεις είναι απαραίτητη η δωρεάν εγγραφή σου εδώ!

Επίσης, έχεις την ευκαιρία να συμμετάσχεις στον διαγωνισμό για Startups / Το Startup Greece Week Awards 2020 ! Μπορείς να παρουσιάσεις την επιχειρηματική σου ιδέα και να διεκδικήσεις βραβεία αξίας 10.000+ ευρώ απλώς δηλώνοντας τη συμμετοχή σου στην φόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο. Θα δεις επίσης εκεί τα βραβεία και τους όρους του διαγωνισμού: https://bit.ly/sgw_awards

*ΠΡΟΣΟΧΗ. ΠΑΡΑΤΑΣΗΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 5/5, στις 23:59!! 

Στις δράσεις της εβδομάδας μπορείς εκτός των άλλων να εκπαιδευτείς από τους καλύτερους εντελώς δωρεάν. Παρακολούθησε, με σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων σου , τα workshops . 

* ΠΡΟΣΟΧΗ. Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ (Μην ξεχνάτε ότι οι διαθέσιμες θέσεις για τα workshops είναι περιορισμένες! )

Ενδεικτικά:

Σήμερα Τρίτη,  5 Μαΐου | 14:00 - 15:00 «Emerging Digital Tools for Hospitality Industry growth» | Νίκος Γκιόκας , RevitUp | Hotel Performance Marketing & e-Revenue Management.

 Μαθαίνουμε πως δημιουργούμε ζήτηση στα ξενοδοχεία μας, πως αξιολογούμε τις διαφημιστικές καμπάνιες που κάνουμε, ποια σημεία χρειάζονται προσοχή για να αντιμετωπίσουμε εσωτερικό κι εξωτερικό ανταγωνισμό. Θα δούμε επίσης εργαλεία που αναλύουν και συνδυάζουν Big Data από πολλές εξωτερικές εφαρμογές.

15:00 -17:00 "The Product-Led Customer Journey" Δέσποινα Εξαδάκτυλου και  Γιάννης  Παπίκας τoυ Product-Led Growth Hub.

Μάθε πως αλλάζει το ταξίδι του πελάτη όταν προτεραιότητα είναι το Product-Led Growth και ποια εργαλεία χρειάζεται μια ομάδα για να αυξήσει τα conversion και να ενισχύσει την απήχηση

17:00 -18:00 "Marketing Under Conditions of Chaos" από τον Ιωάννη Χαρίση.

Ένα post από την Αμερική μπορεί να προκαλέσει μείωση πωλήσεων σε ένα e-shop στην Λιθουανία; Ένα comment στην Ισλανδία μπορεί να προκαλέσει μείωση downloads στη Νέα Ζηλανδία; Ένα review από την Ιαπωνία μπορεί να πλήξει την φήμη μιας εταιρείας στην Ισπανία; Ποιος είναι τελικά ο ρόλος του Marketing; Μπαίνει σε κουτί;

Ίσως ναι ή ίσως όχι

19:00 με 20:00, workshop με θέμα "UX research tips for Startups on a budget" από τον Stergios Kritikos. Μάθε τι είναι το UX research, ποια η διαφορά του UX research με το design, πώς μπορείς να εντοπίσεις τις ανάγκες των χρηστών σου όταν ξεκινάς μια Startup και πώς μπορείς να βελτιώσεις την εμπειρία χρήσης σε ένα ήδη υπάρχων online προϊόν.

Αύριο Τετάρτη,  6 Μαΐου | 15:00 -16:00 "Διαχείριση Κόστους σε περίοδο κρίσης" από τον Andreas Stefanidis από την Academy of Entrepreneurship. Μάθε τις βασικές αρχές κοστολόγησης, λειτουργικής μόχλευσης και πρακτικές συμβουλές ελέγχου και προστασίας της ρευστότητας για νέες επιχειρήσεις σε περίοδο κρίσης.

16:00 -17:00  "Καινοτομία και Πολιτισμός: από τα Δεδομένα στα Ζητούμενα" από τον Βασίλη Πουλόπουλο από το ΓΑΒ LAB - Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Γνώρισε τι σημαίνει πολιτιστική κληρονομιά, τι είναι άυλη πολιτιστική κληρονομιά αλλά και πως συνδέεται με την πολιτισμική πληροφορική και εξερεύνησε τρόπους αξιοποίησης των δεδομένων της πολιτιστικής κληρονομιάς στην επιχειρηματικότητα❗️

18:00 -19:00 "Γνωρίζοντας την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα" από την Νέλλη Κουβελάκη της PHAOS.  Γνώρισε τις βασικές έννοιες που πλαισιώνουν την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, της διαδικασία σύστασης μιας Κοινωνικής Επιχείρησης και επιτυχημένα παραδείγματα Κοινωνικών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

19:00 -20:00 «Riding the waves of ecommerce - A Startup’s perspective» | Ηλίας Σεφέρογλου,  Business Development Executive Netmechanics . Θα μας δείξει ποια πρέπει να είναι τα πρώτα πρακτικά βήματα μιας νέας e-Commerce επιχείρησης που έχει ως στόχο την επιτυχία.

17:00 -18:00 "Οι μικροπιστώσεις ως εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης" από την Μαρίσα Αντωνοπούλου από την Action Finance Initiative - AFI!

Μάθε για τις μικροπιστώσεις ως εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης μιας start-up. Παράλληλα μάθε κάποια tips για το πως μπορείς να προετοιμαστείς καλύτερα προκειμένου να προσεγγίσεις κάποιον οργανισμό για να ζητήσεις χρηματοδότηση.

Την Πέμπτη,  7 Μαΐου | 14:00 -15:00 "Η Τέχνη του να είμαι πρώτα Άνθρωπος" από την Εύα Αντζά από την Xpress it .  Τι μας κάνει Ανθρώπους; Είναι το προνόμιο που μας δόθηκε από τη φύση ή μήπως είναι μια συνειδητή επιλογή που κάνουμε καθημερινά; Θα εξερευνήσουμε και θα προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε την Ανθρωπινότητα μας, καλυτερεύοντας έτσι τη ζωή μας και τη ζωή των γύρω μας. Το να είμαι πρώτα άνθρωπος είναι ένα απαραίτητο εργαλείο εξέλιξης της επιχειρηματικότητας και της ζωής μας γενικότερα

15:00 - 16:00 «The Blockchain Landscape in Greece & Looking Forward» | Γιώργος Πάνου του Hellenic Blockchain Hub. Θα δούμε ένα ζωντανό παράδειγμα δημιουργίας blockchain καθώς και παραδείγματα της εφαρμογής του στην καθημερινότητα μας.

16:00-18:00 "Intro to Machine Learning" από τους Νίκο Κουτρουμπίνη και Δημήτρη Κωνσταντίνου .  Μάθε για τον τομέα της βιομηχανίας του Machine Learning εν έτη 2020 και για τις κύριες εφαρμογές του στον επιχειρηματικό κόσμο. Δες hands on παραδείγματα και πως υλοποιούμε ένα απλό Machine Learning Pipeline.

18:00 - 20:00  "Intro to Game Mechanics" από τον Alex Poupakis.  Μάθε πως να φτιάξεις το δικό σου μίνι παιχνίδι, τύπου browser game χρησιμοποιώντας Java.

Αν θες να προσπαθείς τα μικρά tasks που θα προκύπτουν κατά τη διάρκεια του workshop θα πρέπει να εγκαταστήσεις την τελευταία έκδοση του Processing IDE

από εδώ https://processing.org/download/ και να την "εγκαταστήσεις" ακολουθώντας τις οδηγίες σε αυτό το link https://processing.org/tutorials/gettingstarted/

Δείτε ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ στο facebook event  

Η δράση  είναι πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Youth Entrepreneurship Club (Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας), στα πλαίσια των στόχων του για την ανάπτυξη του καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News