Ελλάδα

Σ. Τσιόδρας: Πιθανόν μέχρι το τέλος του έτους το εμβόλιο

Περισσότερες από 100 ομάδες σε όλο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει μελέτες

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσίοδρας, κατά την ημερήσια ενημέρωση του, έκανε ειδική αναφορά στις εξελίξεις που υπάρχουν παγκοσμίως αναφορικά με τις μελέτες εμβολίου.

Οι μελέτες αυτές βρίσκονται στο προσκήνιο αυτή την περίοδο με περισσότερες από 100 ομάδες σε όλο τον κόσμο να έχουν ξεκινήσει μελέτες.

«Κάποιες από αυτές τις προσπάθειες θα οδηγήσουν σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίου μέχρι το τέλος του έτους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσίοδρας.

«Γίνεται προσπάθεια για συνένωση της προσπάθειας όλων των ερευνητικών ομάδων. Μέχρι το τέλος του έτους μπορεί να έχουμε ένα ικανό αριθμό δόσεων εμβολίων που θα καλύψουν όμως σε πρώτη προτεραιότητα τις ομάδες υψηλού κινδύνου. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιο θα είναι το ασφαλέστερο εμβόλιο, ωστόσο παλεύουμε για το καλύτερο.», δήλωσε σχετικά.

Παράλληλα ανέλυσε τις 3 φάσεις γύρω από το εμβόλιο που ξεκινούν με λίγους εθελοντές και την έρευνα για αντισώματα και πιθανές παρενέργειες και στην συνέχεια οδηγούμαστε σε μεγαλύτερο δείγμα του πληθυσμού, όπου η χορήγηση θα γίνεται σε πραγματικές συνθήκες με τον ιό να υπάρχει στην κοινότητα.

Κατά το τέλος της ενημέρωσης του, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως «σήμερα ξεκίνησε μία νέα φάση. Όλοι πρέπει να προστατευτούμε και να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση. Σε αυτή την κοινή προσπάθεια πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για να εμποδίσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια