Ελλάδα

Σταδιακή άρση μέτρων: Τι προβλέπεται για τις μετακινήσεις στις βραδινές ώρες

Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Πρεμιέρα» σήμερα για την νέα φάση, σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού και το σταδιακό άνοιγμα ορισμένων επιχειρήσεων οδήγησε σε μια αύξηση της κίνησης.

Παράλληλα με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνουμε, αναφορικά με το που είναι απαραίτητη η χρήση των μασκών και ποια είναι η απόσταση που θα πρέπει να κρατάμε, πολλές ήταν οι ερωτήσεις αναφορικά με τον  περιορισμό των μετακινήσεων από τις 12:00 το βράδυ έως τις 06:00 το πρωί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, δέχθηκε σχετική ερώτηση και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία απαγόρευση και πως η σύσταση που υπάρχει είναι να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. «Όλα γίνονται προσεκτικά. Οι ειδικοί εισηγούνται και ο πρωθυπουργός αποφασίζει», σημείωσε.

Επανέλαβε πως δεν φεύγουμε εκτός του Νομού και των ορίων που επιτρέπονται, δεν συγχρωτιζόμαστε με παρέες άνω των 10 ατόμων. Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί ο ιός είναι εδώ και το στοίχημα των επόμενων εβδομάδων είναι πιο δύσκολο, πιο σύνθετο και εξαιρετικά σημαντικό. «Να μείνουμε ασφαλείς, να μην δώσουμε χρόνο και τρόπο στον ιό να μεταδοθεί».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα επαναλειτουργούν τα βιβλιοπωλεία, καταστήματα με γραφική ύλη, καταστήματα υπολογιστών και λογισμικού, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αθλητικών ειδών, ανθέων, ΚΤΕΟ, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, καταστήματα για γυάλισμα υποδημάτων, οπτικών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά σε ποια σημεία είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια