Δημήτρης Χατζηγεωργίου: Ποιος είναι ο άνδρας που… «πήρε τη θέση» του Τσιόδρα;

Ελλάδα
Δημήτρης Χατζηγεωργίου: Ποιος είναι ο άνδρας που… «πήρε τη θέση» του Τσιόδρα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά με ένα νέο πρόσωπο πραγματοποιήθηκε η χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας

Προς έκπληξη όσων είχαν στηθεί μπροστά από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες, δίπλα στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, εμφανίστηκε ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, ο οποίος αντικατέστησε για χθες τον Τσιόδρα, κστά τη διάρκεια της καθιερωμένης καθημερινής ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας.

Ποιος είναι ο Χατζηγεωργίου;

Σύμφωνα με το parapolitika.gr, ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στις 24/2/2020.

Είναι στρατιωτικός γιατρός και συγκεκριμένα υποπτέραρχος, λοιμωξιολόγος, και διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών του υπουργείου Υγείας, αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Ταξιδιωτικής Ιατρικής και μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων.

Έχει διατελέσει διοικητής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Μάρτιο του 2017) και υποδιοικητής στο ίδιο νοσοκομείο (από Αύγουστο του 2012 έως Μάρτιο του 2015). Το διάστημα 2012-2013 ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ. Επίσης είναι τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης του υπουργείου Υγείας. Ακόμη είναι εκπαιδευτής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2010. Τέλος, έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 επιστημονικές εργασίες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News