Ελλάδα

Ποιες είναι οι μάσκες που επιλέγονται;

Η σημασία της χρήσης των μασκών στη δεύτερη φάση

O λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, πραγματοποίησε χθες εκτάκτως την ημερήσια ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, αντικαθιστώντας τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης επικεντρώθηκε στη σημασία χρήσης των μασκών στη δεύτερη φάση που εγκαινιάζεται σήμερα, αλλά και στην ορθή χρήση αυτών.

Ο κ. Χατζηγεωργίου επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως τα βασικά μέτρα προστασίας είναι η απόσταση, η υγιεινή των χεριών και οι μάσκες προστασίας. Για το γεγονός πως στην αρχή δεν ήταν απαραίτητη η χρήση μάσκας τόνισε πως τώρα αυτό είναι απαραίτητο και θα πρέπει να δώσουμε λίγο περισσότερη βαρύτητα στη χρήση της. «Όταν λέμε "μάσκα" εννοούμε ένα κομμάτι υφάσματος που θα καλύπτει το στόμα και τη μύτη, άρα μπορεί να είναι αυτοσχέδια», τόνισε.

Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τη μάσκα, τονίζοντας ότι, «παρότι δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της σε όλους τους κλειστούς χώρους, η Επιτροπή συστήνει να γίνεται χρήση της μάσκας σε κάθε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις».

Νωρίτερα είχε τονίσει ότι τώρα που αίρονται οι περιορισμοί θα πρέπει όλοι μας να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στη μάσκα. «Πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε φορείς του ιού και δε θέλουμε να τον μεταδώσουμε», τόνισε και έκανε ξεκάθαρο ότι σε καμία περίπτωση δε συστήνονται στους πολίτες οι μάσκες με βαλβίδες εκπνοής που προορίζονται για γιατρούς.

Επίσης, επανέλαβε τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η μάσκα, είτε είναι αυτοσχέδια είτε έχει αγοραστεί από το φαρμακείο, και εξήγησε πως η μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά για να είναι από σήμερα ένα συμπληρωματικό μέτρο στα μέτρα που ήδη γνωρίζουμε και είναι σημαντικά για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. «Αυτά είναι η απόσταση πάνω από 1,5 μέτρο, η υγιεινή των χεριών με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα και οι μάσκες για την κάλυψη μύτης και στόματος», κατέληξε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια